Fylkesmannen er steilt imot at kommunen skal bygge skole på dyrket mark på Tynsåk. Nå anbefaler rådmannen at politikerne gir etter for innsigelsen og heller velger å bygge skolen i Trolldalen på Styri.

REGULERT TOMT

Kommunen har i flere tiår hatt ei 42 dekar stor tomt i Trolldalen som er regulert til offentlige formål.  Trolldalen var også førstevalge da det politisk valgte skolestrukturutvalget kom med sin anbefaling i 2014.

- Kommunen eier hele tomta, og det er derfor ingen kostnader knyttet til innløsing av
tomt, påpeker rådmannen.

GANG- OG SYKKELAVSTAND

- Skoletomta ligger i tilknytning til regulerte boligområder i form av småhusbebyggelse.
Dette medfører at barn i Styri-området, samt Brennhaugen, Finnbråtan, Gruemyra, Kastellåsen
og Kastellhagen vil få gang- og sykkelavstand til skolen. Ved lokalisering av skolen i Trolldalen
vil dette medføre en utvikling av de regulerte boligområdene i Trolldalen og Styriområdet som
ikke er utbygd i dag, påpeker rådmannen.

Han peker på at det må legges til rette for gang- og sykkelveg langs Styrivegen dersom Trolldalen velges.

TROLLDALEN ELLER TYNSÅK

Rådmannen anser det ikke aktuelt å bygge ny skole på nåværende tomt, som han mener er for liten.

- Valget står nå mellom Trolldalen og Tynsåk, slik rådmannen ser det. Av disse to er Trolldalen det alternativet som gir en mest sikker fremdrift fordi tomta ligger i kommuneplanen som offentlig formål, og er regulert, skriver rådmannen i sin saksutredning til politikerne.

- Hvis kommunen ønsker at det jobbes videre med Tynsåk-alternativet, innebærer det at det må
gjøres ytterligere utredningsarbeid.

USIKKERT MED TYNSÅK

Rådmannen  peker på at Fylkesmannen kan trekke sin innsigelse, men hvis han ikke gjør det, må saken gå til mekling og eventuelt helt til departementet.

- Administrasjonen er bekymret for en slik forsinkelse der utfallet også er usikkert, skriver rådmannen.

POLITISK BEHANDLING

Saken skal behandlet av to hovedutvalg førstkommende tirsdag. Den kommer til formannskapet 6. juni og avgjøres i kommunestyret 13. juni.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.