Registreringen som Eidsvoll kommune gjennomførte i fjor, var en forberedelse til innføring av nye krav til avløpsløsninger. Innen 2021 skal alle private anlegg tilfredsstille forurensingsforskriftenes krav til utslipp.

Arkeologene registrerte 32 eiendommer der det er stor sannsynlighet for funn av fredede kulturminner. Her må fylkeskommunen foreta vurdering før ethvert inngrep. Ved 27 andre eiendommer må deler av innmarka og tunområdet skjermes for inngrep.

I alt ble 2.191 eiendommer med private kloakkanlegg registrert. For 1.193 av disse er det så liten sannsynlighet for funn av fredede kulturminner at de blir automatisk fritatt for arkeologisk vurdering. 936 andre eiendommer fritas også for en slik vurdering ved anleggelse av nye VA-anlegg, men ikke for andre byggetiltak eller inngrep.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.