– 11. mai kom det 18,6 millimeter. Dagen etter, 12. mai, var det helt ubetydelig, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Hanne Beate Skattør.

FORTSETTER INN I JUNI

Det varme og tørre været ser ut til å fortsette inn i neste måned.

– Ja, det stemmer. Vi kan se en uke inn i framtiden, og jeg kan ikke se noe værskifte. Det blir veldig varmt og tørt helt til første helga i juni og inn i uka deretter, sier meteorologen.

– En eller annen gang må det jo komme et værskifte. Er det slik at dette været da vil feste seg og ikke gi slipp?

– Ja, skiftet vil komme, men vi vet ikke når. Vi kommer til å få lavtrykk som vi er vant til, og været vil bli mer normalt. Slik det er nå, er ikke normalt.

– Går mai 2018 over i historien som den varmeste noensinne?

– Ja, i alle fall etter at vi startet våre målinger. Fram til nå, har det vært mai i 1947 som har hatt rekorden. Den er nå slått av 2018, forteller Hanne Beate Skattør.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.