• STOR OPPSLUTNING: – Jeg regner med at vi kommer opp i 30 prosent forhåndsstemmer, sier Kurt Kristoffersen som er valgansvarlig i Ullensaker. Foto Sara Marie Vollset.

Kommunene har denne gangen brukt både Facebook, e-post og tekstmeldinger for å minne om muligheten for forhåndsstemming. Det kan være én av grunnen til den store oppslutningen.

– FIN MULIGHET

Kjersti Torvmark fra Bøn er blant de mange som benyttet muligheten til å avgi stemme før selve valgdagene.

– Jeg fikk en tekstmelding med påminnelse om siste mulighet, men jeg hadde allerede bestemt meg. Jeg forhåndsstemte ved forrige valg også, sier hun.

– Forhåndsstemming gir en fin mulighet til å kunne delta i valget. Det er ikke alle som har mulighet på selve valgdagen. Noen må jobbe, andre er borte. Sjøl har jeg to små barn hjemme, og da er det fint å kunne stemme når det passer, sier Torvmark.

– Dette er en veldig grei ordning. Jeg jobber mye ute og er ofte på reisefot. Nå hadde jeg en dag fri, og da passet det fint å stikke innom rådhuset, sier Trond Alexander Furulund fra Minnesund.

ULLENSAKER

– Jeg regner med at vi kommer opp mot 30 prosent forhåndsstemmer denne gangen, forteller Kurt Kristoffersen som er valgansvarlig i Ullensaker kommune.

Da vi snakket med ham fredag formiddag, var det i Ullensaker avgitt over 6.300 forhåndsstemmer. Det utgjør mellom 26 og 27 prosent av antallet stemmeberettigede i kommunen.

I Ullensaker har det vært to steder der det har vært mulig å forhåndsstemme, i rådhuset på Jessheim og på Romerikssenteret på Kløfta.

– Lett tilgjengelighet er nok også en årsak til at vi har fått langt flere forhåndsstemmer i år enn tidligere, mener Kurt Kristoffersen.

EIDSVOLL

– Vi har hatt stor pågang lenge, og oppslutningen har blitt større og større jo nærmere valget vi er kommet, sier Eva Dybli i Eidsvoll kommune.

– Bare torsdag hadde vi 406 som stemte i rådhuset, forteller hun.

Inntil fredag formiddag var det registrert vel 2.600 forhåndsstemmer i Eidsvoll.

I tillegg til råhuset i Sundet, har det vært mulig å forhåndsstemme på Gladbakk på Råholt fredager og lørdager.

– Vi har dessuten vært rundt på sykehjemmene, på den videregående skolen og hjemme hos dem som har meldt fra at de ikke har mulighet til å komme til stemmelokale, forteller Hanne Brun som er ansvarlig for forhåndsstemmingen i kommunen.

NANNESTAD

Også i Nannestad har oppslutningen vært rekordstor

– Den har vært mye bedre enn tidligere, kommenterer Lillian Aasheim som er leder av valgadministrasjonen.

Inntil fredag formiddag hadde over 1.300 forhåndsstemt i Nannestad.

– Folk har hatt mulighet til å stemme på kommunehuset. I tillegg har vi vært ute på sykehjemmet og på den videregående skolen, forteller Aasheim.

HURDAL

I Hurdal har hver fjerde stemmeberettigede avgitt forhåndsstemme. Til og med torsdag hadde 534 hurdølinger forhåndsstemt.

TALLENES TALE

Antallet stemmeberettigede og antallet avgitte forhåndsstemmer til og med torsdag.

Ullensaker
Stemmeberettigede: 23.678
Forhåndsstemmer: 6.287 = 26,6 %

Eidsvoll
Stemmeberettigede: 17.370.
Forhåndsstemmer: 2.441 = 14,1%.

Nannestad
Stemmeberettigede: 8.619.
Forhåndsstemmer: 1.289 = 15,0 %

Hurdal
Stemmeberettigede: 2.151.
Forhåndsstemmer: 534 = 24,8 %

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.