Først kjøpte de en hytte for 2,8 millioner kroner. Så gjennomførte de trafikkanalyse, handelsanalyse og reguleringssak. Men Rema 1000 fikk nei til å bygge butikk. Nå klager de på vedtaket.

Kluge Advokatfirma AS har forfattet klagen på vegne av Dal Butikkeiendom AS. Der påklages kommunestyrets avslagsvedtak 10. november. Forslagsstilleren ber om at planforslaget enten vedtas med en presisering om at kun dagligvarehandel tillates innpasset i det nordre feltet (førstevalget), eller vedtar omregulering av boligtomten til forretning og at det innenfor det samlede forretningsarealet kun kan etableres plasskrevende handel, og for øvrig i samsvar med gjeldende reguleringsplan (andrevalget). Foreløpig har de ikke fått noen tilbakemelding.

- Det er naturlig å følge opp avslaget, og vi har sendt et brev til Eidsvoll kommune. Vi ønsker veldig en butikk der. Beliggenheten er svært bra, og det er veldig synd om vi ikke får opprette butikk der, sier daglig leder i Rema Etablering Midtre Østland, Trine Blankholm, til EUB.

LES OGSÅ: - Eidsvoll fortsatt nei-kommune

Har brukt millioner

Den aktuelle tomta ligger ved siden av Montér, og et steinkast fra Kiwi, i Skinnstudumpa på Dal. Da saken var oppe til behandling i Eidsvoll kommune sa politikerne i Utvalg for næring, plan og miljø først ja til planene med sju mot fem stemmer. Under kommunestyrebehandlingen én måned senere ble det nei, med knepne 19 mot 16 stemmer. Flertallet vil kun ha plasskrevende varehandel som gartneri, bilforretning, trelast eller møbelbutikk der. Altså ikke matvarer og annen detaljhandel.

Det er ingen tvil om at Rema 1000 har satset tungt på å få bygge matbutikk på Dal. Se bare her:

* Én hytte og tilliggende tomt på drøye 1,3 mål ble kjøpt for 2,8 millioner kroner. Ifølge grunnboka ble hjemmelen til eiendommen overdratt 11. august i 2014. Kjøper er oppgitt å være Dal Butikkeiendom AS. Rema Eiendomsutvikling Oslo AS eier halvparten av aksjene i dette selskapet. Den siste andelen står på L.A. Lund AS.

* I tillegg har Rema 1000 gjennomført både reguleringssak, trafikkanalyse og en egen handelsanalyse.

- Tomta er nå regulert til bolig og plasskrevende handel. Det betyr at vi i øyeblikket står på stedet hvil, sier Blankholm.

LES OGSÅ: Rema 1000 fikk grønt lys

- Alltid en risiko

- Hvor mange millioner har dere brukt på dette butikkprosjektet?

- Jeg har ikke finregnet på tallene, men vi har brukt mye penger. Verken handelsanalyse eller trafikkanalyse er billig, og det var en lang og tung reguleringssak, svarer Blankholm.

- Det er alltid en viss risiko når du kjøper en tomt du må regulere. I denne saken hadde vi to-tre møter med kommunen før vi kjøpte hyttetomta. Der fikk vi positive signaler fra administrasjonen. De trodde vi først kom til å møte motstand i fylket, men så var det kommunen selv som satte foten ned. Vi fikk også positive tilbakemeldinger fra Ap i første runde. Vi hadde kanskje gjort en annen vurdering i saken om vi hadde fått en annen tilbakemelding i tidlig fase, sier Blankholm, som altså ikke helt har gitt opp håpet.

- VI vil se på saken på nytt

Aps Olav Resaland sier klagen fra Rema 1000 gjør at de vil se om det er noen nye elementer i saken.

- Klagen gjør at vi skal ta opp igjen saken og diskutere den på nytt. Vi vil se om det er nye momenter som kan tale for at man kan endre standpunkt, sier Resaland til EUB.

- Rema 1000 sier de fikk positive signaler fra Ap og kommunen før de satset på Dal. Hva er din kommentar til det?

- Slik kan det være i slike saker, men i denne saken var det kommunestyret som tok den endelige avgjørelsen. Kommunestyret vedtok enstemmig at denne tomta skulle brukes til plasskrevende industri i mars. Da synes vi i Ap det var merkelig om man skulle gå vekk fra denne planen allerede etter seks måneder, sier Resaland.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.