Mandag 8. mai er den internasjonale Røde Kors-dagen, og i hele landet ble det denne helgen arrangert ulike markeringer.

Det største av markeringene var distriktsmesterskapet i hjelpekorps, og president i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv var på plass for å møte alle deltakerne, og de mange frivillige som var i aksjon.

FOKUS PÅ FØRSTEHJELP

– I år har vi valgt å fokusere spesielt på førstehjelp. Vi har gjennomført undersøkelser som viser at kun fire av ti sier de er trygge på hva de skal gjøre, om de kommer ut for en situasjon med for eksempel hjertestans, eller en trafikkulykke, forteller Mollekleiv.

Røde Kors oppfordrer alle til å benytte seg av de ulike mulighetene for å gjennomføre førstehjelpskurs.

– I mange situasjoner er det du og jeg som må trå til. Den første hjelpen er ofte helt livsviktig, sier presidenten, som var imponert over engasjementet han fikk se fra alle lokallagene på Jessheim denne helga.

ROS TIL LOKALLAGENE

– Akershus Røde Kors er dyktige. De er til stede, og tilbyr mange viktige støttefunksjoner som må til for at vi skal ha et trygt, og ikke minst et varmere samfunn. Arrangementet i dag er virkelig flott gjennomført, og vi håper det vil bidra til å gi de som allerede er med i Røde Kors mer inspirasjon. Det å vise seg fram er også et ledd i rekrutteringen vår, og vi trenger absolutt flere hender. For dem som tenker at de kan, eller har lyst til å bidra, så er bare å ta kontakt med sine lokallag der man holder til, oppfordrer Mollekleiv.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.