Prisen består av et diplom og et beløp på 5.000 kroner. Vinneren står fritt til å tildele beløpet en mottaker som de mener fortjener midlene.

I år var det bilen Ashanti, med russ fra Nannestad videregående skole som vant. På Ashanti deltok Erika, Emilie, Lene, Susann, Cathrine, Sanne, Fredrikke, Mathilde og Frida.

– Budskapet i russetoget var å vise fram noe som var samfunnsrelatert, men ikke nødvendigvis politisk korrekt. Her hadde jentene på Ashanti laget plakater, og var aktive med å få med seg publikum med sang og moro, sier Ronny Nilsen, kultursjef i Nannestad.

Ashanti har valgt å gi beløpet til Kreftforeningen.

– Vi har gjennom russetiden støttet Krafttak mot kreft i regi av Kreftforeningen. Dette er et godt tiltak innenfor et tema som berører mange av oss, sier Ashanti-jentene.

Kreftforeningen, ved rådgiver Eva Michelet Berntsen, setter stor pris på gaven.

– Så fantastisk! Dette setter vi selvfølgelig utrolig stor pris på. Slikt engasjement hos unge mennesker er veldig viktig for oss, og vi setter pris på hver eneste krone vi får inn, sier Michelet Berntsen.

Kulturvirksomheten i Nannestad kommune stiller seg bak Kreftforeningens hilsen til russen på Ashanti.

– Dette var en meget hyggelig gest fra russen, som kommer til god nytte i det videre arbeidet i foreningen, sier kultursjefen.

LES OGSÅ: Kreftforeningen fikk en halv million kroner mer i år

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.