– Hester og kuer ble livredde. Slik oppførsel er helt forkastelig. Det finnes ingen grunner til å holde på sånn, sier Aina Halldén.

Hun er turguide og altmuligdame for Gullverket Hesteritt. Onsdag ettermiddag skjedde hendelsen som satte sinnene i kok. Flere kjøretøyer – biler, mopeder og én traktor – skal ha jaget kuer og hester på vegen i retning Lesja Gård i Gullverket.

– To av rytterne herfra Gullverket Hesteritt hadde akkurat kommet seg gjennom grinda ved ferista ovenfor Lesja. Når kuflokken kom løpende i full rulle nedover mot dem. Kjøretøyene kom i full fart like etter. Hestene ble livredde, slet seg og hoppet over ferista og forsvant i full galopp. Slik oppførsel er helt forkastelig, sier Halldén.

Hun sier hendelsen vil bli politianmeldt. I tillegg ber hun folk i området som kan ha sett eller hørt noe om å ta kontakt. Da EUB snakket med henne på telefonen hadde de fått besøk av veterinær.

– Det ser foreløpig ut som det har gått ganske bra med hester og ryttere, men den ene hesten må sjekkes mer, sier Halldén.

Hilde Gulbrandsen var ute på tur med den ene hesten.

– Vi sto ved ferista og skulle åpne grindene. Plutselig så vi flere kuer komme løpende i stor fart. Like bak kom flere kjøretøyer i stor fart. Kuene var vettskremte og det samme ble hestene. De stakk av gårde og forsvant til skogs. Etter hvert kom de tilbake til Gullverket Hesteritt, som lå tre-fire kilometer unna, sier Gulbrandsen.

Hun sier det er ansvarsløst å oppføre seg slik mot dyr.

– De kan bli skadet og de blir uansett svært redde og oppskaket. Jeg håper det kommer inn tips og at disse blir tatt, sier Gulbrandsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.