– Det eneste vi ønsker er å sette ned fartsgrensen med 20 km/t over en strekning på 600 meter fra Liekrysset og forbi Helgebostad. Her har vi en perfekt tomt for formålet med vann og avløp tilgjengelig. Men Statens vegvesen stikker kjepper i hjulene. De kommer riktignok med forskjellige forslag til løsninger, men alle disse vil fordyre og forsinke prosjektet, sier Frps gruppeleder Ståle Lien Hansen, hovedutvalgsleder for helsevern og sosial omsorg.

Siden 2012 har Ullensaker kommune jobbet med å få på plass lavterskelboliger med bemanning for de eldste og kroniske rusmisbrukerne. Det er vedtatt at disse skal lokaliseres på kommunens eiendom Helgebostad – like nord for Liekrysset. Prosjektet er tegnet ut til å kunne huse tolv personer i første omgang – i tillegg til et antall ansatte. Det er bare ett stort problem: Fartsgrensen på fylkesveg 454 ved den aktuelle tomta er 80 km/t. Ullensaker kommune har vært i dialog med Statens vegvesen over lengre tid for å få satt den ned til 60 km/t. Dette ser de ikke ut til å få gjennomslag for. Vegvesenet mener det ikke foreligger gode nok grunner til å redusere hastigheten på den delen av strekningen.

– Dagens fartsgrense fører til stor støybelastning på eiendommen. Nedsatt hastighet ville i tillegg medføre en sikrere atkomst for biltrafikken og et tryggere krysningspunkt for gående. I tillegg er Liekrysset et uoversiktlig kryss, som det vil være hensiktsmessig å senke farten gjennom. Dette vil bidra til at sjansen for trafikkulykker blir lavere, sier Lien Hansen.

LES OGSÅ: Nå tar politikerne støygrep for Lie-folket

«Alle» har jobbet

Saksbehandler, enhetsleder, kommunaldirektør, rådmann og ordfører har over lengre tid jobbet opp mot Statens vegvesen for å få redusert hastigheten forbi Helgebostad. De har foreløpig ikke klart å få gjennomslag.

– Dermed ser det ut til at hele prosjektet må skrinlegges, og at vi heller må finne en løsning på en annen tomt, sier Lien Hansen.

Saken skal opp til behandling på tirsdagens formannskapsmøte. Der skal politikerne ta stilling til hva de ønsker å gjøre videre. Et enstemmig hovedutvalg besluttet i forrige uke å påklage Vegvesenets avgjørelse inn til hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune. På bakgrunn av vegvesenets synspunkter over lengre tid i saken, ser ikke konstituert rådmann Erlend Eggum noen annen mulighet enn å finne en ny tomt for prosjektet.

– Statens vegvesen foreslår flere andre løsninger for å få gjennomført prosjektet. Hvorfor er ikke dette aktuelt?

– Dette vil kreve regulering av annen manns eiendom i form av landbruksareal og avtale om kjøp av grunn, noe som vil fordyre prosjektet og ikke minst ta lengre tid. En fartsredusering 200 meter nordover fra Liekrysset gir ikke en bedre støysituasjon for Helgebostad, da eiendommen ligger 225 meter fra Liekrysset, poengterer Lien Hansen.

LES OGSÅ: - Skal prøve alt annet før vi går til medikamenter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.