97 leiligheter utgjør første byggetrinn av i alt 472 leiligheter i Saga Terrasse, som Eidsvoll Ullensaker Blad tidligere har skrevet om.

- Byggestart for første byggetrinn er i andre kvartal neste år, og det skal så ferdig våren 2019, sier Gunnar Bakken, avtroppende daglig leder i Jessheim Byutvikling AS.

Hans etterkommer, Jarle Eriksen, har tatt over som daglig leder fra 1. september.

FEM BYGGETRINN

- Saga Terrasse er planlagt med i alt fem byggetrinn, og dersom alt går etter planen skal det stå ferdig i 2024, sier Eriksen.

Han opplyser at leilighetenes størrelser blir på fra 45 kvadratmeter til 120 kvadratmeter.

- De fleste er på 74 kvadratmeter, sier Eriksen.

Han peker spesielt på avstanden mellom blokkene som en god ting.

- Vi har gårdsrom med 36 meters bredde. Det er mer enn det som er vanlig. Det er høye bygninger og da trenger man luft rundt seg, sier Eriksen.

UTEMILJØ

Han opplyser at der er lagt stor vekt på omgivelsene for de nye boligblokkene.

- Det ligger om lag 130 millioner kroner i opparbeidelseskostnader for omgivelsene. Vi ønsker også å bygge ei gangbru over jernbanen for å skape forbindelse og tilhørighet til sentrum, sier Eriksen.

Den nye daglige lederen har mange års erfaring fra bransjen, og kommer fra JM Entreprenør

FLERE PROSJEKTER

I 2013 sto Saga Senter ferdig med sine 120 leiligheter og 8.700 kvadratmeter med næringslokaler.

Der er blant annet Villmarksbutikken og Spenst med hver sine lokaler på 3.000 kvadratmeter, Rema 1000 med 1.400 kvadratmeter og Jessheim Dyreklinikk med om lag 500 kvadratmeter, etablert.

Prosjekt nummer to i Sagabyen, Saga Atrium, er nå under bygging.

- Det skal ferdigstilles ved årsskiftet, med 60 leiligheter. Det er per i dag ni leiligheter som ikke er solgt, sier Bakken.

I første etasje er det næringslokaler.

- Dette er spennende lokaler, med en unik eksponering, sier Eriksen.

NÆRMERE 1.000 LEILIGHETER

Styreleder i Jessheim Byutvikling AS, Tor Øivind Fjeld, roser avtroppende daglig leder Gunnar Bakken for arbeidet han har gjort.

- Han har gjort en fantastisk jobb, og er en slags gründer i det å utvikle Sagabyen. Det er jobbet i mange år med dette prosjektet, sier Fjeld.

Jessheim Byutvikling eies av Rom Eiendom og Ø.M. Fjeld.

Når alt står klart vil Sagabyen bestå av nærmere 1.000 leiligheter.

LES OGSÅ: Politikerne har talt - dette gamle huset skal bevares

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.