Forbundet er kritisk til undersøkelsene av planområdet og hevder at de ble gjennomført på feil årstid. De kaster seg dermed inn i den kontroversielle utbyggingssaken planlagt under «Kommunedelplan Jessheim sørøst».

– Vi har fått henvendelser fra medlemmer som hevder det er observert salamandere i dammen rett sør for planlagt trasé for omkjøringsvegen i Langelandsfjellet, sier Gjermund Andersen, daglig leder for Naturvernforbundet i Oslo og Akershus.

Forbundet uttrykker i et brev til kommunen bekymring for mangelfulle undersøkelser av dyre- og plantelivet i området. « I forhold til amfibier er tidspunktet midt i november håpløst, da dyrene for lengst har forlatt dammene for en tilværelse på land», skriver Naturvernforbundet.

– Vi er glade for at Naturvernforbundet engasjerer seg i saken, sier Jessheim-markas venners talsmann Stein Vegar Leidal.

GLAD. Stein Vegar Leidal i Jessheim-markas venner er glad for at Naturvernforbundet engasjerer seg for den lokale naturperlen. Arkivfoto: Terje Hermansen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.