• MARKERING: Med kraftfull musikk markerte et band fra Holter kulturhus sin motstand mot forslaget om at kulturhuset skal selges.

– Dette var det vi ønsket oss. Vi har vunnet det første slaget. Det er nå dialogen begynner. Vi mener dette bør være en egen sak, og ikke en del av en budsjettprosess. Det blir det nå. Vi ser fram til å få en skikkelig gjennomgang, sier Linda Aasan fra Nannestad kulturråd og Nannestad husflidslag

Sammen med sine kolleger Sissel Riksen og Britt-Hege Monsen Vestlie i husflidslaget uttrykte hun tilfredshet med vedtaket.

NY SAK

Formannskapet vedtok etter forslag fra posisjonen, Ap, V, KrF, Sp, SV og MDG, at vedtak om salg av kommunale bygninger utsettes til det har vært avholdt møter med leietakere og potensielle nye leietakere. Det skal også gjøres en vurdering av eiendommenes tilstand og verdi. Det skal fremmes ny sak i løpet av første halvår 2018.

Budsjettet legges nå ut til offentlig ettersyn. Kommunestyret tar endelig beslutning i desember.

FORESLÅR SALG

Rådmannen foreslår, i henhold til tidligere vedtak, å gjennomføre salget av tidligere Løken skole, nå Holter kulturhus, Gamle Kringler skole, hvor Heimskringla holder til, Haugastøl, hvor Nannestad 1 speidergruppe holder til, og Stensgård skole som disponeres av Steinsgårdskroken spell- og danselag. I tillegg står det gamle kommunehuset, hvor kirkens kontorer er i dag, og tidligere Nannestad alderspensjonat på salgslista.

Det tidligere alderspensjonatet er sterkt ønsket som et kulturhus for flere aktører, og Nannestad kulturråd har sendt en prosjektbeskrivelse til kommunen om prosjekt Kulturpensjonat.

MARKERING

Flere leietakere av kommunale bygg møtte opp før formannskapsmøtet for å markere motstand mot salg av eiendommene.

Blant dem var et band fra Holter kulturhus. De «trøkte» til med skikkelig rock utenfor kommunehuset før møtet startet. I tillegg var også Nannestad 1 speidergruppe, Barnas Turlag, og Nannestad husflidslag representert.

LES OGSÅ: Myke coverlåter og hard rock

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.