Lundsjordet, med den planlagte 1814-byen, ligger helt inntil Eidsvoll Verk stasjon. Der eier kommunen omtrent 18 dekar.

Det har hele tiden vært planlagt at kommunen skal selges sin del av området i stedet for å være med på utbyggingen. Onsdag kommer salget opp som en lukket sak i ekstraordinært formannskapsmøte. Kommunen legger også opp til å bruke hasteparagrafen etter som det ikke er satt opp flere kommunestyremøter før til høsten.

– Vi har fått et tilbud, med tidsfrist, som vi skal vurdere, opplyser ordfører John-Erik Vika.

INGEN BUDRUNDE

Ordføreren bekrefter at eiendommen ikke har vært lagt ut for salg.

– Men vi har et godt verdigrunnlag å gå ut fra. Vi har gjennomført en omfattende verdivurdering, påpeker kommunens eiendomssjef Erik Lunde.

– Kommunen er forpliktet til å innhente anbud ved kjøp av varer eller tjenester, men eiendom verdt mange titalls millioner kroner kan altså selges uten å prøve ut hva markedet er villig til å gi.

– Dette er salg, ikke kjøp, men formannskapet kan velge å si nei til tilbudet, svarer ordføreren.

TRE EIERE

Lundsjordet er på omtrent 80 dekar og har tre eiere. GT Lund/1814-byen AS, med Gardermoen Tomteselskap som største aksjonær, eier over 40 dekar. De andre eierne er Eidsvoll kommune og Paal-Mogens Furuseth med seks dekar gjennom selskapet Ovidia AS. I tillegg kommer tre villaeiendommer som er forsøkt innløst, men der man ikke har kommet fram til noen avtale.

– Salget er komplisert fordi det er flere grunneiere. Dette krever mye arbeid, og det spørs om ikke kommunen bør overlate dette til profesjonelle eiendomsforvaltere og heller bruke sine ressurser på andre oppgaver, sier Vika.

– JOBBET FOR FELLES SALG

– Det er viktig å avklare hva som skal skje. Vi har jobbet i halvannet år for å selge sammen med 1814-byen AS siden vi tror det vil gi best pris, sier Erik Lunde.

Det ligger nær å tro at de andre eierne også har fått tilbud, men dette vil verken Hans Christian Jahren i Gardermoen Tomteselskap eller Tim Holmvik bekrefte.

Holmvik er engasjert for å jobbe med utvikling av området.

Paal-Mogens Furuseth, derimot, bekrefter at han ikke er med i denne eventuelle handelen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.