I lokaler på Sundbytunet i sentrum av Jessheim etablerer ekteparet Elin og André Gundersen i disse dager et helt nytt serveringskonsept ved navn Greenseed.

-Vi ønsker å lage en kafé hvor all maten er plantebasert. Alt lages fra bunnen av med rene og naturlige råvarer, helt uten tilsetningsstoffer eller noe annet kunstig, sier Elin, som er daglig leder for nyetableringen.

TENKER MILJØ

På det nye serveringsstedet skal det være rikelig med alternativer uansett om man for eksempel er vegetarianer, veganer, har glutenintoleranse eller er allergisk mot melkeprodukter. Den daglige lederen har selv kjent på at det kan være slitsomt å være ute med venner og familie på steder hvor det ikke er mange alternativer for gjester med slike preferanser eller behov.

- Vi vil gjøre plantebasert mat såpass godt at det blir et reelt alternativ. For oss er det også viktig å tenke på miljø, for det er en miljøpåkjenning å lage kjøtt- og meieriprodukter, sier hun.

- FAST FOOD SLIK DET BURDE VÆRE

Serveringsstedet skal åpne tidlig om morgen slik at kunder kan spise frokost før jobb eller trening.

- Det blir noe varmmat også, men i førsteomgang satser vi på frokost- og lunsjmat. Dette er fast food slik det burde være, hvor vi har fokus på at man skal kunne velge sunn mat som går fort å servere når man går forbi, i tillegg til at man kan sitte her og kose seg, sier den daglige lederen.

Paret er bosatt på Jessheim med gangavstand til serveringsstedet. De to gründerne begynte så smått å planlegge etableringen allerede for ti år siden.

- Men vi har følt at verken markedet eller vi selv har vært helt klare for dette, med tanke på at vi i mellomtiden har fått barn og det hele. Så har vi etter hvert skjønt at det aldri vil komme en tid hvor alt passer helt perfekt, og at det derfor bare er å kjøre på, sier Elin.

FORNØYDE MED MOTTAKELSEN

Det er drøye to uker siden de lanserte konseptet med egne sider på Facebook og Instagram. Duoen synes det er gøy å se at nyetableringen engasjerer.

- Mottakelsen har vært veldig bra. Folk deler og er veldig engasjerte. Mange sier de har ventet lenge på et slikt tilbud, så jeg tror det er mange som ser fram til at vi åpner, sier Elin.

SIKTER MOT JESSHEIMDAGENE

De håper å kunne åpne i august, men er avhengig av at alt papirarbeid blir klart fra kommunens side.

- Vi er positive og krysser fingrene for at vi ideelt sett kan åpne ved Jessheimdagene, sier den daglige lederen.

Det har vært stor aktivitet på Sundbytunet i sommer. Smaken av Sundbytunet AS, som har drevet kurs- og konferanselokaler, overnatting og restaurant, har etter to års drift erklært seg konkurs. I mai startet Gulating pub sin ølsatsing i Bryggerikjelleren, og måneden etter åpnet den indiske restauranten Pride of India.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.