– Fra begynnelsen var ideen med eget øl litt fjern, men likevel hadde vi ønske om noe eget. Mikrobryggerier popper stadig opp i Norge og flere får sitt eget øl - derfor ville ikke vi være noe dårligere, forteller barsjef Thomas Floden på Clarion Hotel & Congress i en pressemelding.

Han har alltid vært interessert i øl og søkte derfor et stipendiat for videre utvikling. Dette ble innvilget og dermed gikk turen til London Beer Academy, som førte til mye ny kunnskap.

LOKALT SAMARBEID

Etter hvert kontaktet hotellet Sundbytunet bryggeri og destilleri på Jessheim, for et samarbeid.

– Deretter ble det sendt en forespørsel til Clarion, og de var selvfølgelig med på dette, sier Floden.

Så gikk prosessen raskt, og etter tre måneder hadde de sitt første øl – High Hops IPA.

– Dette ble en stor suksess og siden juni har vi solgt 3500 flasker og glass av dette ølet. 500 liter skulle produseres og selges – uten egentlig å helt vite hva resultatet kom til å bli, sier Floden som først og fremst ville produsere noe litt annerledes, men likevel lettdrikkelig for folk flest.

I dag har det blitt produsert 2000 liter av eget produkt.

ENDA MER

Etter suksessen med High Hops bestemte de seg for å produsere enda en type øl.

– Valget falt på en stout og vi har jobbet lenge for at også dette skulle skille seg ut, samtidig som den skulle være allsidig og lettdrikkelig, sier Floden som sammen med bryggerimester Frank Werme utforsket diverse frukter.

Valget falt til slutt på kirsebær og tørket chili. Og kaffe for å gi ølet karakter og farge. Ølet er nå klart og heter Triple C – etter chili, cherry og coffee.

– Planen er å fortsette ølproduksjonen, gjerne med flere typer, og vi skal produsere gin. En spennende pink gin-prosess er nettopp satt i gang. Ikke minst blir dette en prosess barteamet skal få være en del av, sier Floden.

Han har bare godord å si om Werme.

– Bryggerimester Frank har vært med lenge i gamet. Han gjør det veldig bra med mange av sine brygg og vi kunne ikke valgt en bedre samarbeidspartner, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.