Årets 17. mai innfridde på alle mulige måter. Selv om tordenværet truet med å sette en demper på stemningen, kom sola akkurat i tide.

På Jessheim ble byens aller første borgertog en suksess.

Sola skinte også Nannestad hvor soknepresten hadde en viktig melding på denne dagen. 

– 17. mai handler om at vi er en nasjon hvor vi skal ta vare på hverandre. Det var det det startet med i 1814, med lovene som ble lagd der. Man må prøve å møte hverandre med godhet og respekt.

Se bildene fra Nannestad her.

På Eidsvoll Verk møtte vi Simen Aune Myrvoll og Casper Jønsson Amundsen som var årets hovedtalere under formiddagsarrangementet.

- Talen vår handler om Grunnloven, Wergeland og litt om skolen vår, forteller de.


LESERNES INSTAGRAM-BILDER

Vi spurte om lesernes 17. mai-blinkskudd og dere leverte! Et utvalg med emneknaggen #eubbilde kan du se under, noen som kom på epost kan du se i bildegallereiet øverst i artikkelen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.