• HASTER: – Vi må nå komme i gang med utviklingen på Råholt, der har det stått stille lenge nok, sier ordfører John-Erik Vika
  • AKTØRER: - Vi er i dialog med flere interessenter, sier Gøril Bergh i Tiger Eiendomskompetanse.

På det 80 mål store Lundsjordet mellom Sagmovegen, Lundsgutua og Trondheimsvegen ved Eidsvoll Verk stasjon skal det etter planen bygges 1.500 leiligheter og 20.000 kvadratmeter næringslokaler. Eidsvoll kommune eier 17,7 mål, delen som grenser til Sagmovegen i sør.

Nå er den lagt åpent ut for salg, etter at administrasjonen og politikerne i fjor ville selge den i all hemmelighet til en av de andre eierne for 30 millioner kroner uten budrunde.

55–40 millioner kroner

Det er Tiger Eiendomskompetanse som skal selge eiendommen for Eidsvoll kommune. De operer med to verdivurderinger, henholdsvis 35,3 millioner og 39,7 millioner kroner med oppgjør i 2018.

– Det foreligger en verdivurdering av eiendommen som er vedlagt prospektet. Verdiene er basert både på bakgrunn av dagens områderegulering, i tillegg til ett alternativ hvor et delfelt kun har boligformål. Verdiene basert på de forutsetninger som er lagt til grunn, sier Gøril Bergh, partner og næringsmegler, som også bekrefter interesse i markedet.

– Vi har dialog med en rekke interessenter, påpeker hun.

– Kan kommunen få enda mer for eiendommen?

– Ja. Av erfaring vet vi at det ved salg av denne type utviklingseiendom med et noe lengre utviklingsperspektiv, så kan naturlig nok regnestykket bli noe annerledes, dersom oppgjøret skjer i delbetalinger og strekkes noe over tid. Imidlertid mener vi at verdivurderingen som er gjort basert på gitte forutsetninger er i henhold til dagens marked. Vårt mål er selvsagt å få til en best mulig løsning for kommunen på best mulige betingelser kombinert med høyest mulig pris, sier Bergh.

– Hva er en ti mål stor sentral eiendom på Eidsvoll Verk verdt, helt generelt?

– Verdien av en tomt er helt avhengig av reguleringsstatus, påregnelig utbyggingstakt og markedsabsorbasjon, prognoser for markedet, nærhet til offentlig kommunikasjon, naturgitt forutsetninger og andre faktorer, påpeker hun.

FLERE DELFELTER

Kommunens tomt er delt inn i flere felter, som K1, K2, K3, K4, K5 og K6. Hvert felt har spesifikke krav til hva som kan bygges der, for eksempel bolig, næring eller begge deler. Det betyr at hvert enkelt felt må detaljreguleres før bygging kan startes.

- ABSOLUTT INDREFILÉT

Lundsjordet er av bransjefolk karakterisert som ett av de største byggeprosjektene på Østlandet.  

– Hvorfor ikke legge ut eiendommen rett i det åpne markedet med full prisantydning?

– Tanken bak formuleringene i annonsen er at vi skal kunne stå friere til å velge aktør enn bare å selge til høystbydende, med tanke på at dette området ikke ødelagt, påpeker ordfører John-Erik Vika. 

Han sier at kommunen nå vil la markedet avgjøre prisen. 

– Den var for lav i fjor. Tomta er verdt mye mer i dagens marked og sett i lys av hva andre tomter i området er solgt for. Men vi må se helhet, det er den som betyr noe.

– Frykter du at det ikke kommer noen bud?

– Nei, dette er absolutt en indrefilet. Men det har stått stille for lenge på Råholt. Nå må det skje noe, og derfor er det viktig for oss å komme i gang så raskt som mulig, understreker Vika.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.