Eidsvoll kommune skal selge sine 18 mål på Lundsjordet, rett ved Eidsvoll Verk stasjon. Det var vært klart lenge. Diskusjonen i formannskapet tirsdag kveld gikk på om kommunen skulle bruke eiendomsmegler eller ikke.

SKULLE SELGE

Kommunen har aldri hatt noen intensjon om å være med på utbygging av Lundsjordet, rett ved siden av Eidsvoll Verk stasjon. Men planen var at kommunens eiendom skulle selges sammen med den langt større eiendommen til Gardermoen Tomteselskap.

Da tomteselskapet tidligere i sommer solgte seg ut uten å informere samarbeidspartneren, ble kommunen stående alene om salg av sine 18 mål.

SPARE MEGLERHONORAR

– Er det nødvendig å bruke megler for å selge og dermed pådra seg en ekstra utgift på et par millioner kroner, spurte Olav Resaland (Ap).

– Kan ikke eiendomsavdelingen greie dette alene, og bruke meglerhonoraret til noe annet?

Det var en løsning som rådmann Knut Haugestad frarådet på det sterkeste.

– Det går blant annet på tilliten til prosessen. Vi hadde avtale om et felles opplegg. Nå har vi nesten ikke annet å gjøre enn å bruke megler, sa han.

DOBBELTROLLE

Haugestad påpekte samtidig den dobbeltrollen som kommunen kommer i når den både er eiendomsbesitter som har sine ønsker om fortjeneste eller utnyttelse, og planmyndighet som skal legge føringer på hva som kan godkjennes på eiendommen.

SKATTEINNTEKTER

– Rådmannens argumenter er bra. Det viktigste er ikke om vi kan spare et par millioner i meglerhonorar eller ikke. Det er bare en engangsutgift. Kluet er å få skatteinntekter når dette kommer i gang. Det bør skje så fort som mulig, sa Finn Terje Tønnessen (Frp).

- MÅ UNNGÅ MER STØY

Rådmannen fikk også støtte av John Granly (KrF).

– Vi må for enhver pris unngå å skape mer støy rundt denne eiendommen, sa han.

Kommunestyret har siste ord i denne saken, men det blir salg ved bruk av eiendomsmegler når hele formannskapet har anbefalt det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.