- Det er spesielt og trist. Samtidig er det greit når jeg først har bestemt meg for å slutte. Årene har gått så fort, og det har vært både opp- og nedturer. Det har vært mest fine dager og år. Jeg elsker jo kundene mine, sier Laugen Vestnes, selvsagt med et smil, til EUB.
Torsdag hadde hun sin siste arbeidsdag på Shell-stasjonen i Sundet. Det var en spesiell og vemodig dag for henne og kollegaene. Laugen Vestnes fikk jobb som ekstrahjelp mens hun gikk på videregående, og har vært en del av den serviceinnstilte staben siden. Det har lokalsamfunnet virkelig fått med seg. Da hun publiserte på Facebook at hun skulle slutte i jobben, var responsen formidabel. I skrivende stund har statusen fått 199 «liker» og 160 kommentarer.
På Shell kommer de også til å savne henne.
- Ellen har alltid vært blid, hyggelig og kundevennlig. Det er klart det er vemodig at hun slutter etter over 32 år, sier Arvid Øgård, som ansatte henne.
LES OGSÅ: O' hjul med din glede

Skal utvide konseptet

- Hun vil begynne med noe annet, og det kan vi ikke nekte henne. Slik er arbeidsmarkedet. Det er sjelden folk jobber så lenge på én plass som det hun har gjort. Ellen er flink, ingen tvil om det. Hun har vært godt likt av kundene, og har levert meget god service, sier Trond Øgård, som er én av driverne.
Inne i verkstedhallen treffer vi Tom Snekkerhaugen. Han har vært ansatt i 35 år på Shell.
- Det er synd at hun slutter, sier han.
- Hva vil du savne mest?
- Det må være smilet. Ellen er alltid blid, svarer han.
Det var Ellen selv som valgte å si opp jobben. Shell-stasjonen i Sundet skal utvide konseptet innenfor matfeltet (se egen sak). Det hadde ikke hun noe ønske om å være med på.
- Det er ikke forenlig med det jeg tror på og har lyst til å være med på. Jeg hadde egentlig en plan om å dø bak disken her, men nå blir det ikke sånn, sier Laugen Vestnes.
LES OGSÅ: Shell-stasjonen i Eidsvoll ble årets forhandler

Ferie et par uker

Nå tar hun ferie et par uker. 1. februar starter hun i ny jobb hos Eidsvoll Naturstein AS i Hammerstadvegen 20.
- Jeg fikk tilbud om jobb der etter at jeg bestemte meg for å slutte på Shell. Det blir en helt annen type jobb, og jeg ser på det som spennende. Jeg håper på mer tid til foto også, smiler Ellen Chatrine Laugen Vestnes.
Til sist lar vi én av Shells mange trofaste kunder gjennom en årrekke, Arve Holt fra Eidsvoll, si hva han tenker om at «Shell-dama» nå har sluttet.
- Trist. Hun har vært fantastisk. Servicen har vært formidabel, som fra alle andre her.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.