Eierne av eiendommen Dalkrysset mellom Kolonivegen og E6, vil bygge en handelspark der. Nå får de støtte av Eidsvolls rådmann. Planen skal opp i hovedutvalg for næring, plan og miljø 1. november. Stikk i strid med politikernes gjeldende vedtak om nei til detaljhandel på denne og andre eiendommer på Dal, vil rådmannen tillate én dagligvarebutikk i handelsparken.
- Forutsatt at den bygges integrert i bygningen til en annen aktør. Butikken vil da fungere som et trekkplaster, men ikke være primært mål for handleturene, understreker han.
Rådmannen mener det er viktig å ta inn over seg kommunens formidable befolkningsvekst.
- Vi blir stadig flere mennesker og får et utvidet potensial for bedrifter som vil etablere seg. Samtidig er målet å styrke Råholts posisjon, og vi bør unngå mange nye næringsetableringer utenfor, påpeker han.
LES OGSÅ: Fornøyd med rådmannens ja: - Et langt skritt i riktig retning

TUNGTVEIENDE FORHOLD

- Er en handelspark med et investeringspotensial på over 500 millioner kroner og flere hundre nye arbeidsplasser, et tilbud kommunen ikke kan si nei til?
- Det er opp til politikerne å si ja eller nei, men dette området er avsatt til storhandel. Vi vet at andre slike handelsparker har en integrert dagligvarehandel. Vi ser annerledes på en slik aktør enn en enkeltstående butikk utenfor et sentrum vi vil vitalisere, påpeker han.
- Hva betyr en slik handelspark for Eidsvoll?
- Stor bedring av servicetilbudet til lokalbefolkningen, og flere lokale arbeidsplasser som reduserer pendling ut av kommunen. Naturligvis to tungtveiende forhold. Parken er viktig. Her får vi betydelige investeringer og tilgang på privat kapital som vil styrke tjenestetilbudet. Men det blir viktig at den får virksomheter som ikke naturlig hører til i Råholt, for ikke å utkonkurrere utviklingen av et bærekraftig sentrum. Dette er understreket i saken. Vi foreslår derfor at planen bearbeides før den sluttbehandles.
- Er plasseringen riktig?
- Ja, med nærhet til et etablert kryss med god kapasitet og enkle avkjøringer. Å sette av dette området til handel har vist seg å være riktig, sier Haugestad.
LES OGSÅ: Kan bli fem etasjer på Råholt

UENIG

Han reagerer på innvending fra fylkesmann og fylkeskommune.
- Vi viser et eksempel i saken, der fylkesdelplanen stoppet etableringen av Elkjøp Megastore men tillot Bauhaus i et næringsområde i Vestby avsatt til plasskrevende varehandel. Fylkeskommunen mener Elkjøp med kjøleskap, vaskemaskin og komfyr er detaljhandel, mens Bauhaus er storhandel. Begge selger også småvarer. Dette er vanskelig å forstå, og viser at definisjonene ikke er fullkomne. Ja, vi skal ha prinsipper og logikk, men det må være lov til å bruke sunn fornuft.
- Hvordan vil kommunen forholde seg til slike innvendinger?
- Hvis politikerne følger administrasjonen og vedtar hvordan vi ønsker det i Eidsvoll, så ligger det i det at vi vil forfekte vårt syn, sier rådmannen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.