• NEI. Nannestad-ordfører Hans Thue mener overføring av Kongsvinger sykehus til Helse Sør-Øst er et dårlig forslag.

Ahus’ kapasitet er sprengt. Derfor vurderes det å flytte kommunene på Øvre Romerike over til Kongsvinger sykehus.

SIER NEI

Det er helse- og omsorgsdepartementet som har bedt Helse Sør-Øst om å vurdere å flytte deler av befolkningen på Øvre Romerike over til Kongsvinger sykehus og la det bli deres faste lokalsykehus. I det ligger det også at Kongsvinger sykehus blir overført fra Sykehuset innlandet til Helse Sør-Øst.

Saken er nå ut på høring, og den ble behandlet i kommunestyret i Hurdal onsdag og i Nannestad torsdag. Der slo politikerne kort og godt fast at det vil de ikke. De vil fortsatt sokne til Nordbyhagen og Ahus.

Det er flere årsaker til at politikerne sier nei til Kongsvinger. En av dem er reisevegen. De vil sørge for at innbyggerne fortsatt har kort reiseveg til helhetlige pasientforløp av god kvalitet.

Hurdal har sluttet seg til den interkommunale legevakta i Ullensaker og påpeker at det er naturlig at om pasientene har behov for å bli videresendt derfra, så må det bli til Ahus.

Også Nannestad har sluttet seg til den interkommunale legevakta.

– KAPASITETSPROBLEMER I OSLO

– Utgangspunktet for at man vurderer å overføre Kongsvinger sykehus fra Sykehuset Innlandet til Helse Sør-Øst er jo kapasitetsproblemene i Oslo-regionen. Sykehus handler jo om folk. Årsaken til forslaget er at man ønsker å fylle opp Kongsvinger sykehus, i første omgang med pasienter fra Nes og Eidsvoll. Men så vet vi historien om at når man først begynner å legge ansvaret for deler av Øvre Romerike kan de øvrige kommunene følge naturlig etter. For oss i Nannestad er spørsmålet om vi nå vil inn under Kongsvinger sykehus, sier Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad.

Han påpeker Kongsvinger sykehus er ett av de sykehusene i Norge som har størst dødelighet.

– Det kan skyldes tilfeldigheter, sammensetning av pasienter, med mer, men helsemyndighetene og eierne av sykehuset sier at det ikke er dette som er årsaken. Hovedvekten i begrunnelsen ligger i at sykehuset har dårlig kvalitet, det drives dårlig, og har en av de høyeste klageprosentene vi har i landet, og dette er ikke noe som er skjedd nå. De har hatt den tvilsomme posisjonen på kartet siden disse målingene begynte i 2011. Jeg vil kalle det et gjennomført dårlig sykehus, sier Thue.

Nannestad kommunestyre vedtok enstemmig forslaget til høringsuttalelse.

«Nannestad kommune kan ikke slutte seg til forslaget om foretaksoverføring av Kongsvinger sykehus til Helse Sør-Øst», heter det blant annet i høringsuttalelsen.

LES OGSÅ: – Ulogisk å legge Øvre Romerikes lokalsykehus til Kongsvinger

LES OGSÅ: Kongsvinger sykehus kan bli lokalsykehus for Øvre Romerike

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.