Incita signerte mandag en millionavtale som sikrer videre drift på Bøn og Valstad sykehjem. Avtalen ble undertegnet med Oslo kommune. Den trer i kraft fra 1. november, og sikrer inntil 27 nye sykehjemsplasser i drift ved de to lokale sykehjemmene.

- Vi ble valgt som eneste leverandør i denne utlysningen. Rammeavtalen innebærer at Oslo kommune leier inntil 27 sykehjemsplasser på våre to sykehjem i Eidsvoll. Dette er uendelig gode nyheter for alle våre ansatte, sier administrerende direktør i Incita, Ole Andreas Underland til EUB.

2014 et tøft år for Inicta

Millionkontrakten er en gledelig nyhet for det private helseforetaket. 2014 var et tøft år for selskapet. På grunn av sviktende innleie, blant annet fra lokale kommuner, måtte de stenge dørene til Nes sykehjem og si opp over 50 ansatte. Nå ser pila ut til å være snudd.

- Avtalen gjør at vi får fulle sykehjem, og dette er med på å sikre jobbene for alle våre ansatte. Det fører også til at vi slipper å knegå lokale kommuner i håp om innleie fra dem. Dette sikrer driften på Bøn og Valstad sykehjem, bekrefter Underland.

- Avtalen kan gi økt årlig omsetning på 22-23 millioner kroner, utdyper Underland.

Han forteller at det har vært tøffe tider for hele selskapet de siste månedene.

LES OGSÅ: Bøn og Valstad sykehjem er reddet

Skryter av de ansatte

- Derfor er denne millionavtalen sårt tiltrengt og svært viktig for oss. Mottoet i Incita har alltid vært at «vi gir aldri opp». Et stort og viktig anbud som dette gjør at vi kan puste litt lettere. Det er høyst fortjent for gjengen som har holdt ut og hatt troen, sier Underland.

Marianne Stenberg er ansvarlig for sykehjemmene og sykehjemsdriften. Hun var med på undertegningen av millionkontrakten mandag.

- Dette betyr at alle arbeidsplassene vi har per i dag er sikret. Det blir ikke ytterligere nedbemanninger. I tillegg kan det bety noen nyansettelser, sier Stenberg til EUB.

- Hva betyr dette for selskapet og de ansatte?

- Det er klart dette er uvurderlig. Med fjoråret friskt i minne, med nedleggelsen av ett sykehjem og flere oppsigelser, kommer dette godt med. Det har vørt tøffe tider, og mange har vært bekymret for jobbene sine. Nå ser vi mye lysere på situasjonen, sier Stenberg.

- Blir det kakefeiring nå?

- Vi har allerede kost oss med pizza og brus da det ble kjent at vi ble valgt av Oslo kommune. Det kommer nok også til å bli kake en av de nærmeste dagene. Det har alle våre ansatte fortjent, svarer Stenberg. Rammeavtalen innebærer at Oslo kommune vil kunne leie inntil 27 sykehjemsplasser på kort varsel.

LES OGSÅ: Da kokken mistet jobben etter 34 år lagde hun et dikt som rørte alle

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.