Det er melding om brann i bygning på Vilberg helsetun. Evakuering pågår, ifølge Øst Politidistrikt.

– Brannen skal ikke ha spredt seg. Røykdykkere er sendt inn. Evakuering pågår. En person skal ha fått i seg røyk. Tas hånd om av ambulansen, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

09.12 melder politiet følgende på Twitter.

– Ingen fare for spredning. Kun røykutvikling på stedet. Brannvesenet har kontroll.

Da EUB var på stedet like etter var evakuering avbrutt da det ikke var fare for at brannen skulle spre seg.

– Det var en varmeutvikling, trolig i en varmtvannsbereder, i fyrrommet på helsetunet. Det førte til en del røyk. Mannskapene rykket ut på en automatisk brannalarm. Det ble gjort noen evakueringstiltak i bygget der det var røykspredning, men etter hvert som vi fikk kontroll så vi at potensialet for spredning var mindre enn vi fryktet. Vi hadde bra med ressurser tidlig og fikk raskt kontroll, forteller Audun Martinsen, innsatsleder for Eidsvoll og Hurdal brannvesen. 

Raskt på stedet

To personer skal ha fått i seg røyk. Vedkommende ble tatt hånd om av ambulansepersonell. Virksomhetsleder Vidar Roseth forteller til EUB at brannalarmen gikk litt etter klokka 8.30 mandag. Det skjedde da det oppsto brannutvikling på fyrrommet i underetasjen på Vilberg helsetun, ifølge Roseth.

– Nødetatene kom til stedet, og brannvesenet fikk raskt kontroll. Det har oppstått en del røykutvikling, og noe røyk sivet også opp i pasientavdelingene. Noen pasienter ble av den grunn flyttet litt på, men det har ikke vært snakk om evakuering ut av sykehjemmet. Etter slokking av brannen pågår det nå utlufting, skriver Roseth i én e-post til EUB mandag formiddag.

Til observasjon

Han legger til at det ikke ser ut til at brannen har gått utover noen av funksjonene på helsetunet.

– Men både årsak og status vil bli nærmere undersøkt. Det er ikke personskader. To ansatte har vært til observasjon ved legevakta etter inhalering av røyk, opplyser Roseth.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.