I gjennomgangen til NRK kommer det fram at det har blitt avfyrt minst 62 vådeskudd i politiet de siste fem årene, siden den generelle bevæpningen for politiets operative personell ble innført 25. november 2014. Den varte til 3. februar 2016.

Da gikk politiet tilbake til ordningen med fremskutt lagring av våpen, men det er fortsatt midlertidig bevæpning i et avgrenset område i Oslo sentrum og ved Oslo Lufthavn på Gardermoen. 

SJU i Øst politidistrikt

Sju av vådeskuddene de siste fem årene er altså avfyrt av politi i Øst politidistrikt, som 1. januar 2016 ble til ved at Romerike, Follo og Østfold politidistrikter ble slått sammen til ett. 

- Svært bekymringsfullt

– At såpass mange hendelser inntreffer, betyr at det er flere tjenestepersoner hos oss som ikke har den riktige mentale tilstedeværelsen når de behandler våpen. Det er svært bekymringsfullt, sier Eirik Rosø, som er leder for Operativ seksjon, til NRK.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.