Fortum Charge & Drive skal bygge neste generasjons hurtigladestasjoner for lading av elbiler mellom Oslo, Stockholm og Helsinki.

De skal være seks ganger så raske som dagens hurtigladestasjoner.

ÅTTE NYE ELBIL-LADERE: Klare til bruk i Ullensaker

RASKERE LADING VIKTIG

– Dette betyr at elbilen vil bli bil nummer én for enda flere. Å gjøre det mulig for elbilister å lade bilene sine raskere blir veldig viktig for den videre utbredelsen av elbiler, sier leder Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive Norge.

De nye ladestasjonene er beregnet på bilmodellene som kommer på markedet fra 2018, som har over 300 kilometers rekkevidde, og skal gjøre at disse bilene vil være i stand til å kjøre fra Oslo til Helsinki på samme tid som en bensin- eller dieselbil.

De nye hurtigladerne vil gi en effekt på 150–350 kilowatt (kW). Dagens hurtigladestasjoner i Fortums nettverk en makseffekt på 50 kW. De fire første stasjonene skal bygges i år. 

NEBBENES HAR VERDENS STØRSTE: Tesla superchargeren i Eidsvoll er verdens største

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.