– Vi gir nå ungdom en gylden mulighet til innflytelse i politiske prosesser som angår dem. Vi vil at de skal gi råd og innspill i saker som angår de unge i kommunen vår. Kommunestyret vil informere dem om saker som handler om utdanning, fritidstilbud, kultur og samfunnsplanlegging. De vil bli brukt som en formell høringsinstans og et rådgivende organ, sier ordfører Tom Staahle (Frp) til kommunens nettside.

Er du mellom 15 og 19 år, og ønsker å påvirke lokale politiske beslutninger som er viktige for ungdom? Fra 28. august kan du nominere kandidater til valget. Nominasjonsprosessen pågår fram til 17. september.

Kandidaten må fylle 17 år i løpet av 2017 og ha folkeregistrert adresse i Ullensaker kommune. Alle kan nominere kandidater og det er også mulig å nominere seg selv.

Mandag 30. oktober velges det ni medlemmer til ungdomsrådet. De valgte får plass i to år.

LES OGSÅ: Forhåndsstemming på Kløfta og Jessheim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.