Hadeland Glassverk (HG) skal lage en av skulpturene som kommer til prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark. Kunstneren er ti år gamle Norah Hansen fra Kringler-Slattum skole i Nannestad kommune som har tegnet kunstverket, som er beregnet å bli ferdig i løpet av våren.

Proff designbistand

Det er designer Maud Gjeruldsen Bugge hos Hadeland Glassverk som skal samarbeide med Norah om utførelsen av skulpturen. Tanken fra kunstneren er at den skal være to meter høy og plasseres på en sokkel av stein.

– Det er et veldig morsomt oppdrag å få. Det er jo litt annerledes det daglige vi har i glasshytta, sier designeren på glassverket.

Hun kan ikke med sikkerhet si når skulpturen er ferdig, men den skal produseres i løpet av våren.

– Vi må foreta noen små justeringer for at den skal stå stabilt. I tillegg til glass blir det noe metall på stativet. Tanken er at den skal likne mest mulig på tegningen fra Norah, sier Gjeruldsen Bugge til Avisa Hadeland.

Knall rosa

Skulpturen vil få en knall rosafarge, og blir dermed slik tiåringen fra Nannestad ønsker seg. Gjeruldsen Bugge anslår at Instrument blir to-tre meter høy.

Hun forteller at det er et helt team som vil bistå når produksjonen starter. Arbeidet tar ikke så veldig mange dager, men det krever godt forarbeid. Avkjølingsprosessen er noe av det designeren er mest spent på. Det blir mange kilo glass som helst ikke skal sprekke.

Fikk skipremie fra HG

Alle 5.- og 6.-klasser på Østlandet var invitert til en konkurranse for nye skulpturer til parken. Like før jul ble det klart at Norahs forslag gikk til topps.

– Vi jobbet ganske mye med dette i kunst- og håndverkstimene, og jeg tegnet mange forskjellige utkast på kladdeark. Og så begynte jeg bare å tegne en rar form, og så ble det plutselig til denne formen, sier Norah til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Den unge kunstneren vurderte ulike materialer, men endte med at skulpturen skal være i glass.

Hun forteller at fikk en premie av glass etter et skirenn en gang. Den var laget hos Hadeland Glassverk. Derfor tenkte hun på glassverket.

– Og så liker jeg veldig godt rosafargen, sier Norah.

Skulpturen har fått navnet Instrument.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.