Etter initiativ fra en forelder skal helsesøster og sexologisk rådgiver Solveig Birgitte Nordlund Mørdre i Ullensaker kommune danne en foreldregruppe. Dette skal være et samlingspunkt for dem med barn og ungdom opp til 25 år som føler at kroppen de er født i, ikke stemmer overens med den de føler seg som.

– Dette er lavterskel, helsefremmende og forebyggende. Vi ønsker at foreldre skal kunne finne hverandre og snakke sammen og utveksle erfaringer, og se at man ikke er alene om disse utfordringene eller gledene. Man kan føle tilhørighet og trygghet ved å lære å kjenne andre i samme situasjon, sier hun.

Nordlund Mørdre arrangerer derfor et uforpliktende infomøte den 4. mai ved Kløfta helsestasjon. Hvordan gruppa skal fungere i praksis vil bli klart etter hvert. Først og fremst handler det om å etablere kontakt.

Gruppa skal i utgangspunktet drives av foreldrene selv, men Nordlund Mørdre ser for seg å bidra som en samlende person og med undervisning.

LES OGSÅ: Natteravnene får rede midt i sentrum 

LES OGSÅ: Rapport fra skjenkekontrollen: Alt er ok

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.