• SKÅL: Tradisjon tro vil ordføreren ha en Wergelandshilsen med sølvpokalen som Henrik Wergeland forærte Eidsvoll kommune like før han døde. Arkiv.
  • FOLKEHAV: Tusenvis av tilskuere kommer hvert år til parken ved Eidsvollsbygningen for å få med seg festforestillingen. Arkivfoto.

Tone W. Trøen er hovedtaler denne dagen.

– Vi er veldig glade og stolte av at Tone kommer hjem til Eidsvoll og taler for oss på nasjonaldagens arnested, sier 1814-direktør Bård Frydenlund.

UNDERHOLDNING

I tillegg blir det underholdning, som vanlig. Og på det programmet står to Eidsvoll-damer til, Stella Mwangi og Alexandra Rotan som sammen dro i land en tredjeplass i Melodi Grand Prix i år. Den låta er ei av flere duoen skal synge denne dagen, og det blir andre gangen de synger her. Alexandra gleder seg stort.

– Som barn sto jeg blant publikum i parken og drømte om en gang å få synge på denne scenen, men jeg kom aldri lenger enn til gymsalen på Råholt ungdomsskole. Men nå skjer det altså igjen, og det er så stas, ler hun.

– Du kjenner vel halve publikum?

– Ja, både familie og venner kommer for å feire denne dagen, og det er helt sikkert andre kjente også.

– Hva skal du og Stella servere?

– Jeg vil ikke røpe noe, men noen kjente låter blir det jo. Og vi skal lage fest, sier hun.

Hovedartisten er ingen ringene enn fenomenet Adam Douglas som vant Stjernekamp og ble kåret til Norges ultimate entertainer.

– Adam er en artist med stor stemme og like stor appell til store og små. Han kommer med et kraftfullt band og sine soulinspirerte låter. Vi gleder oss stort, sier Frydenlund.

– Jeg har aldri sunget her før, men så jo hele sendingen under jubileet i 2014. Det var stort så jeg er veldig spent. Det er enten her eller på Karl Johans gate, og jeg er takknemlig for å bli spurt om å komme hit. At jeg med min amerikanske bakgrunn får synge her på selveste nasjonaldagen er veldig spesielt, det blir jo ikke større i Norge, sier han.

– Hva får vi høre?

– En lett blanding av låter. Vi har et stort repertoar å ta av, så nå må vi sette oss ned og skrive en settliste. Denne dagen skal feires og vi må ha musikk som favner alle, påpeker Adam Douglas.

TONE KOMMER HJEM

En av oppgavene til stortingspresidenten 17. mai, er å hilse barnetoget på Karl Johans gate fra balkongen på Stortinget. 

– Men bunadtoget på Verket om ettermiddagen vil jeg ha med, så da skal jeg prøve å få tatt toget til Eidsvoll Verk stasjon for å rekke det, sa Tone W. Trøen til EUB da hun ble innsatt som president.

Nå kommer hun i stedet som hovedtaler ved Eidsvollsbygningen.

– Jeg er kjempestolt og takknemlig over denne invitasjonen. Her har jeg vært i mange år og hørt mange fine taler, og nå er det min tur, sier hun nå.

– Har du skrevet talen ennå?

– Nei. Dette er ikke en tale man skriver på hælen, så her må jeg forberede meg grundig først. Jeg håper uansett jeg klarer å skrive en tale som folk liker, påpeker hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.