Det blåser opp til debatt i museet når Eidsvoll 1814 har invitert noen av landets beste samfunnsanalytikere og kommentatorer for å dele ny kunnskap om dagens og framtidas politikk. De utfordrer Torbjørn Røe Isaksen fra H og Anniken Huitfeldt fra Ap til å svare på hvordan utfordringene og endringene vi står overfor skal møtes.

SKARPSKODD GJENG

Det er en skarpskodd gjeng som benker seg på Eidsvoll Verk denne lørdagen - historiker og forfatter Hallvard Notaker, journalist Simen Ekren, Dagblad-kommentator Inger Merete Hobbelstad, Klassekampe-journalist Jens Kihl og VG-journalist Hans Petter Sjøli.

De kommer med mange dagsakutelle temaer i ryggsekken - om høyrepopulismens framvekst og framtid i Europa, de de unges tiltro til politikere og demokratiske institusjoner, om breddedemokratiets utfordringer - og ikke minst oppsummering av valgkampen ei uke før valget.

KOMMENTERE KOMMENTATORENE

Det vanlige er at kommentatorene kommenterer politikerne, men Eidsvoll 1814 snur på flisa. De lar politikerne kommentere kommentatorene når de slipper til Torbjørn Røe Isaksen og Anniken Huitfeldt. Her skal synspunker og ståsteder presenteres og kommenteres.

FRAMTIDA TAR OVER MUSEET

I tre dager mister Eidsvoll 1814 kontroll over eget museum. Framtida tar nemlig over når 80 førstegangsvelgere, som alle er elever ved Eidsvoll videregående skole, skal fylle museet med sitt innhold, sine valg og sine meninger. Hele museet vil preges av dette, fra ledelse til omvisninger, kafé og butikkdrift.

Det passer derfor bra at Norges kunnskapsminister, Røe Isaksen, denne lørdagen åpner «Ta over 2017» og utstillingen der de unges meninger preger hele museets område.

Riksdebatten er åpen for alle som ønsker en dypere innsikt i både politikken og det nært forestående stortingsvalget.

LES OGSÅ: Fredsprisvinnere «besøker» Eidsvoll 1814

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.