Utfor­dringene er kampen mot mildværet og korte sesonger, men også stor gjeld.

Med tidlig start på vinteren og kuldegrader nok til å produsere snø tidlig i november lå det an til en tidlig start og en god sesong for alpinbakken i Maura.

Det ble produsert en del snø, men så kom mildværet. Allikevel håper de å åpne 17. desember.

KAN BLI KRITISK

- Vi setter i gang snøproduksjon hver gang det er kaldt nok, men det har kun vært noen få timer om gangen. Vi håper nå å kunne åpne 17. desember, men dette er det igjen været som bestemmer. Det som er en kritisk siste åpningsdato er 2. juledag. Får vi ikke åpnet da blir det kritisk. Det er jo risikosport det vi driver med, sier Roger Axelsen, styreleder i Nannestad skisenter.

Han forteller at de per i dag har avdragsfrihet på sitt lån på om lag fire millioner kroner.

- Vi betaler foreløpig bare renter, men i juni 2018 utløper denne avtalen, og vi må da også begynne å betale avdrag. Får vi ikke gode sesonger før dette, og eventuell økonomisk hjelp på andre måter, får vi problemer, sier Axelsen.

GRØNNE PLENER

Han ser også en utfordring å få flere til bakken, selv om det er snødekket og gode forhold der.

- Når folk har grønne plener der de bor kommer de ikke i vintermodus. Det har vi sett tidligere. Vi har hatt knallforhold, men antall besøkende har vært begrenset. Vi ønsker at så mange som mulig skal få oppleve skiglede, så vi håper selvsagt fortsatt på kulde og kanskje til og med natursnø. Vi trenger minst sju-åtte, men aller helst 10-15, minusgrader for at det skal være ideelt å produsere snø, sier Espen Haldorsen, styremedlem i Nannestad skisenter.

KOMMUNEN GARANTERER

Nannestad kommune står som garantist for skisenterets lån.

- Vi må jo si at vi frykter hva som vil skje dersom vi ikke får bedret økonomien. Klarer vi ikke det innen juni 2018, altså når vi også må begynne å betale avdrag, spøker det rett og slett for drifta, sier Axelsen.

Han forteller at de nå vil ta kontakt med politikerne i Nannestad i håp om å kunne finne en løsning i forhold til økonomien.

- Vi er en viktig aktør for aktiviteter for barn og unge, og håper vi kan få til noe som sikrer framtida, sier Haldorsen.

I 2015 hadde skisenteret en omsetning på om lag 2,6 millioner kroner.

- Men vi bør ha minst én million kroner til for at det skal gå rundt. Det gjør det ikke i dag, selv om vi klarte å redusere kostnadene med 370.000 kroner i 2015 i forhold til 2014, sier Haldorsen.

GJØR TILTAK

Espen Haldorsen, styremedlem i Nannestad skisenter, opplyser at de nå vil gjøre sesongkortene mer attraktive.

- De som kjøper sesongkort før 23. desember vil få over 30 prosent avslag i prisen. Vi reduserer også antall typer kort for å gjøre det enklere. Dette blir det lagt ut all informasjon om på vår nettside og Facebook-side, sier Haldorsen.

Han viser til at det er blitt større kamp om kundene og dermed et sterkere prispress.

- Store anlegg har redusert prisene. Vi gjør nå noe av det samme. Det er jo i utgangspunktet kanskje ikke det riktige med tanke på den økonomiske situasjonen vi er i, men det er et forsøk på å få flere til bakken. Vi legger nå også til rette for betaling med Vipps, sier Haldorsen.

LES OGSÅ: - For en drømmedag

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.