Ulvetispa ble skutt av jegere som hadde vært ute siden søndag, etter at det ble funnet flere skadde og døde sauer i området samme dag. Rovviltkontakt Kjell Arvid Briskodden i SNO sier til NRK at det trolig er ulven som har forsynt seg grovt av sauer i Hurdal, Gran og Toten i sommer.

– Jeg vil tro det, men det er for tidlig å fastslå, sier han.

Briskodden er på vei for å undersøke ulven. Han mener det er for tidlig å slå fast om det er den svenske tispa som nå er død.

Det blir tatt DNA-prøver av dyret for å eventuelt fastslå dette.

Rykket ut i natt

– Etter mange skader på sauer natt til søndag rykket vi ut med åtte- ti menn i natt. Da ble den observert klokka fem i dag tidlig jagende etter sau. Da ble den skutt, forteller fellingsleder Kjell Bakken til NRK.

– Det er forhåpentligvis den som har herjet her i hele sommer, sier han.

Fredag uttalte landbruksminister Jon Georg Dale at ulven som har forårsaket skadene i regionen i sommer, skal drepes.

– Denne ulven skal tas ut. og vi skal stille de ressursene som er nødvendig, sa han.

Kjell Bakken er ifølge Oppland Arbeiderblad fornøyd med jobben som ble gjort.

– Jakta har pågått siden i går, med unntak av de første timene i natt. Jaktlaget har gjort en kjempejobb. Ulven ble skutt med et velrettet skudd av en jeger på post. Det var hunder i beredskap, men det ble ikke nødvendig, forteller Bakken.

LETTELSE

– Nå føler jeg en ekstrem lettelse! Vi har en egen Facebook-side og der er det mange som takker jaktlaget i dag, sier Linda Suleng, talsperson for sauebønder på Østre Toten til OA.

Hun forteller at saueeierne fikk beskjed om å ikke reise til området da det i går kveld ble rapportert om ferske ulveangrep på sau i Lønnsjøen-området. Jaktlaget måtte få jobbe i fred.

– I dag må vi ut og gjøre ettersøk etter sau i området der. Så tenker jeg at det nok er flere som har behov for en dag fri fra åsen nå, sier Suleng.

Næringen har de siste ukene organisert seg for å ha nær døgnkontinuerlig tilsyn med beiteområder på Totenåsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.