- Dette var spennende å se. En sånn maskin har jeg lyst til å kjøre en gang. Før har jeg bare prøvd det i et dataspill, sier Sebastian Tolfsen Aastorp fra Eltonåsen skole.
Han fikk se hvordan det er i førerhuset, og maskinfører Erlend Holmgren fra Holmgren AS forklarte hvordan man opererer en moderne hogstmaskin.

- FINT MED SKOGDAG

Også Vetle Jensen syntes det var spennende å se hogstmaskinen i drift da alle 7.-klasseelevene var samlet til skogdag.
- Det er gøy å se hvordan den feller, kvister og kapper treet. Det er fint med skogdag, sier han.
Også klassekamerat Julian Nyrud Skaje var imponert over moderne hogst.
- Dette har jeg aldri sett før. Det er nok mye lettere å være tømmerhogger i dag enn i gamle dager, sier han.
Tom Talgø syntes også maskinen var spennende å se på, men så også fram til lunsjen.
- Jeg gleder meg nok aller mest til maten, og håper det blir noe godt å spise, sier han.
Og det ble det. Da det ble lunsj sto representanter fra Nannestad bygdekvinnelag, som fra tidlig på morgenen hadde stått og smurt flere hundre brødskiver med sunt og godt pålegg, klare til å servere en sulten gjeng.
- De får også gulrøtter. De er gitt av Harald Hveem, sier Marit Egge fra bygdekvinnelaget.
Elevene fikk også se hvordan ei mobil sag fungerer. «Sagbrukseier» Ivar Romedal styrte saga, som han har laget selv, mens Johannes Enersen fra Allmenningsdrift Romerike fortalte om skog og trevirke.

SAMARBEID

Det tradisjonsrike arrangementet, som i år var ved Sjonken i Nannestad Almenning, er et samarbeid mellom Allmenningsdrift Romerike, Nannestad kommune, Nannestad bygdekvinnelag og Skogselskapet i Oslo og Akershus. Om lag 180 elever pluss lærere ankom i busser.
- Vi er litt usikre på akkurat hvor mange år vi har arrangert skogdag, men det kan nok være om lag 35 år, sier Eivind Engh, skogbrukssjef i Nannestad kommune.
På ei rundløype var det lagt inn poster hvor alle elevene var innom. I tillegg til å se det mobile sagbruket og hogstmaskinen fikk de prøve seg både på planting, natursti, og kløyvinga av ved.
De var også nedom Rotua, hvor de fikk innføring i fiskestell.
LES OGSÅ: Tar vare på seterhistorie i Nannestad. Kringlersetra settes nå i stand
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.