I forbindelse med årets nasjonale brannvernuke ble publikum invitert inn på brannstasjonen der i alt 19 brannkonstabler har sin daglige arbeidsplass.

Flere hundre besøkende strømmet inn på området der brannstasjonen hadde stilt opp utstyr og kjøretøy, som publikum kunne ta i nærmere øyesyn. Hos brannkonstabel Jan Anders Bråthen kunne de minste få prøve seg på å styre brannslangen, og køen ble etter hvert lang av ivrige smårollinger som ville prøve seg.

- Det var litt vanskelig men aller mest gøy, sa Nikolai Nagel Abdullah (5) som etter hvert fikk god kontroll på slangen.

STØRSTE BRANNSTASJON PÅ ØVRE ROMERIKE

Brannvernuka er en landsomfattende informasjonskampanje som arrangeres av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og If Skadeforsikring, sammen med brannvesen og el-tilsyn over hele landet.

- Åpen dag er den store «julekvelden» for de minste, og vi håper med dette på å sy inn litt kunnskap for både store og små om brannsikkerhet, sier Ivar Husås, avdelingssjef ved forebyggende avdeling.

På Jessheim Brannstasjon er det i alt 19 mann i fulltids stilling som jobber på skift, og stasjonen, som er den største på Øvre Romerike, har også et nært samarbeid med brannstasjonen på Gardermoen flyplass. Ullensaker er et område i stor vekst, og med økt antall innbyggere kreves det også større kapasitet i forhold brannvesenets ansvarsområder.

STOR VEKST GIR NYE UTFORDRINGER

- Jeg vil si at vi er en stasjon som er godt utstyrt, men vi kommer til å trenge oppgraderinger i nær framtid på grunn av den økte veksten i vårt område. I og med at det bygges høyere og tettere vil vi etter hvert få bruk for lift, så det er det eneste vi mangler per dags dato, sier Husås.

De som var på besøk lørdags formiddag fikk også bli vitne til en ekte utrykking da brannalarmen gikk på ordentlig, og flere biler måtte rykke ut. For seksjonsleder hos beredskapsavdelingen, Pål K. Myhre-Svendsberget, ble det en ekstra utfordring å løse, da en av bilene hadde fått flatt batteri.

- Her er det nok en av de små brannmennene i dag som har vært litt for ivrig på å trykke på knappene inni bilen, smilte han, mens startkablene fikk orden på saken.

GODT MOTTATT HOS PUBLIKUM

Hverdagen som brannmann på Jessheim er både hektisk, men givende.

- Vi kan ha rolige dager, men også veldig hektiske dager, som nå i dag. Jeg opplever at vi blir satt stor pris på, og at beboerne i nærmiljøet er glade for å ha stasjonen i plassert i nærheten, sier han. Familien Mistereggen-Vik var blant dem som tok turen innom stasjonen sammen med de minste i løpet av lørdags formiddagen.

- I løpet av brannvernuka har vi hatt øvelser på arbeidsplassen og i barnehagen, og det er et viktig tiltak for å friske opp kunnskap rundt brannsikkerhet, så dette har vært en lærerik dag både for oss voksne og for barna, sier de.

LES OGSÅ: Åpnet ny brannstasjon i Feiring

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.