– På Lillestrøm har de bysykler. På Eidsvoll bør vi ha byrobot og kajakk til utlån. Folk vet hvor hyggelig det er ved Vorma, understreket Dæhlie i et EUB-intervju i juni.

– Samtidig har jeg forståelse for at enkelte, som naboene som blir direkte berørt av planene, ikke nødvendigvis reagerer positivt. Nå får vi se hva som blir fasiten etter at dette er blitt politisk behandlet, understreket han.

Naboer reagerer på Dæhlies Sundet-planer: – Området får for sterk utnyttelse og for store høyder

EUB har forsøkt å få kontakt med Dæhlie. Det lyktes vi ikke med, verken på e-post eller mobil. Her er spørsmålene vi sendte: Hvilke tanker gjør du deg om de innvendingene som er kommet? Hvordan påvirker innvendingene den videre planleggingen? Vil noen av merknadene bli tatt hensyn til, eventuelt hva? Hvordan ser gangen i prosjektet ut videre framover?

LES OGSÅ: Dæhlie kjøper seg opp, nå også på Råholt

– 14 er 14

Onsdag kveld svarte han følgende på e-post:

– Vært utenfor dekning noen dager (...). Vi skal svare ut alle innspill (...), skriver han.

Overfor RB har han kommentert nabomerknadene slik:

– Jeg forstår at det kommer kritikk mot 14 etasjer. 14 er 14. Samtidig er det viktig å merke seg at det er et lite parti av byggeprosjektet som er tenkt som 14 etasjer, sier Dæhlie.

I gjeldende reguleringsplan er det åpnet for inntil seks etasjer. Tårnet, som blir ett av sju bygg, får bare to leiligheter i hver etasje.

– Med andre ord; av totalt 300 leiligheter er det bare 16 leiligheter som kommer høyere enn seks etasjer. Jeg har allerede fått henvendelse fra folk som vil bo i de øverste etasjene, sier Dæhlie.

LES OGSÅ: Dæhlie satser i hjemkommunen

– Ikke ødeleggende

– Hvor viktig er det med 14 etasjer?

– Det er ikke slik at prosjektet står og faller med høyhuset, men jeg vil gjerne få vise fram prosjektet med endelige fasader før folk feller en dom. Det er lagt ned mye faglig arkitektarbeid i dialog med kommunen, og det er flere som mener at huset passer som en markering i Sundgata der sentrum slutter, svarer han avisen.

– Flere mener tårnet vil ta oppmerksomheten fra Sundtoppen?

– Sundtoppen må tas vare på, og det må ryddes og tas ned vegetasjon. Det kan gjerne bygges et utsiktstårn der, dette kan bli en perle av et grøntområde midt i Sundet. Da vil ikke et høyhus i området være ødeleggende for Sundtoppen, sier han.

– Dette blir grundig gjennomgått og besvart, eventuelt tatt til følge i videre prosess med kommunen over sommeren, skriver Vibeke T. Dahle i Romfarer Arkitekter i en SMS til EUB. Parallelt med Dæhlies store Sundet-planer jobber Eidsvoll kommune med en områderegulering for sentrum.

– Vi kan ikke si noe konkret om den videre prosessen siden det kjøres en parallell planprosess med områdereguleringen for Eidsvoll sentrum, men slik saken foreligger nå vil områdeplanen for sentrum bli behandlet først og lagt ut til offentlig ettersyn før dette planforslaget legges fram for politisk behandling, sier Silje Lillevik Eriksen, arealplanlegger på planavdelingen i Eidsvoll kommune.

Fakta

Sisa Invest AS

Dæhlie ga seg som profesjonell skiløper i 2001 og har siden satset stort som investor.

Sisa Invest er Bjørn Dæhlies investeringsselskap.

I perioden 2001 til og med 2015 hadde selskapet et samlet resultat før skatt på 377,4 millioner kroner.

2015 ble det beste året siden 2006. Overskuddet før skatt ble nemlig 85 millioner kroner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.