Eurosko i Eidsvoll sentrum skal legges ned fra nyttår.

Den eneste gjenværende skobutikken i Sundet synger på siste verset. Eieren av Eurosko, Gøran Liff, har bestemt seg for å legge ned.

– Vi har kontrakt ut dette året. Den har vi bestemt oss for ikke å fornye, forteller han.

Eurosko i Eidsvoll er bare én av flere butikker som eies av Gøran Liff. Han har også forretninger i Oslo, på Årnes og i Elverum.

Det er økonomiske årsaker til at butikken opphører. Selv om omsetningen har økt jevnt år for år, har resultatet blitt negativt.

– Det er alltid slik at når det kommer et kjøpesenter i kommunen, så er det noen som lider, kommenterer Liff.

Eurosko har holdt til i Eidsvoll sentrum i mange tiår og har for tiden tre ansatte på deltid som til sammen dekker om lag 1,6 årsverk.

- TRIST

– Dette er selvfølgelig veldig trist. Stort mer er det vel ikke å si. Dette har vært en veldig flott forretning som har fått skryt av folk langt utenfor Eidsvolls grenser, sier lederen av sentrumsforeningen, Ivar Nakken.

– Nå må vi jobbe for å få etablert en ny skobutikk og andre forretninger. Jeg har indikasjoner på at det er noen som ser ei framtid i Sundet og vil etablere seg her, sier han.

VEKST

Det er mange planer for vekst i Eidsvoll   sentrum de nærmeste årene, men foreløpig gjelder dette spesielt boliger.

– Det er flott at sentrum vokser selv om det kan bli noen voksesmerter hvis det går for fort. Men jeg tror Sundet vil absorbere veksten veldig greit, sier Ivar Nakken. 

– Det sies at det kreves 7.000 innbyggere i nedslagsfeltet til et handelssenter. Med alle prosjektene som det nå jobbes med, lover det godt. Faren kan være at kua dør mens graset gror, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.