Familier og barn uten foreldre har i flere år blitt sperret inne i Politiets utlendingsinternat på Trandum for å unngå rømninger før tvangsretur. For to år siden meldte Sivilombudsmannen at internatet var uegnet for barn, likevel fortsatte praksisen.

Nå er det imidlertid slutt, heretter skal barnefamiliene innkvarteres midlertidig på Haraldvangen i Hurdal, der PU disponerer en hel bygning litt unna hovedhuset.

SIKKERT

– Der er det plass til inntil to barnefamilier, og vi blir værende der til vi åpner vårt nye familiesenter på Dal, sier leder for politiets utlendingsinternat på Trandum, Kristina Lægreid.

– Når skjer det?

– Vi fortsetter nå prosessen med kommunen, og tar sikte på å åpne høsten 2018.

– Har det kommet noen barnefamilier til Haraldvangen allerede?

– Nei, men hvis det skulle komme noen er internatet åpent fra og med lørdag 30. desember. Men det skjer nok ikke noe før uti januar.

– Hva med sikkerheten, har folk i Hurdal noe å frykte?

– Absolutt ikke. Vi har bygd om noe og gjort noen tilpasninger på dører og vinduer som blir låst. dessuten er det ansatte fra PU til stedet hele døgnet. Men det er ikke tilsvarende høye gjerder som på Trandum. Jeg tror lokalbefolkningen i liten grad vil merke at vi er der, sier hun.

ET GODT STED Å VÆRE

En fordel ved Hurdal kontra Trandum som ligger i enden av østre rullebane, er stillheten.

– Er dere fornøyd med denne løsningen?

HARALDVANGEN: Aldri mer leirskole

– Ja. Haraldvangen er mye mer tilrettelagt for barn, og med tanke på at dette er en midlertidig løsning så mener vi stedet egner seg veldig bra. Familiene får her et godt sted å være.

– Har dette vært en dyr ombygging?

– Jeg har ikke fått oppsummert kostnadene, men dette er ikke snakk om krevende endringer. Stort sett er det snakk om oppussing av overflater, påpeker Lægreid.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.