Det er Eidsvoll Almenning som eier den avsidesliggende Løntjernbråten ved Øvre Holsjø, lengst nord i Gullverket, men stedet disponeres av den lokale Lions-klubben.

LEIE FARMEN

Nå jobber Lions-klubben med å utnytte den store markedseffekten som Farmen-innspillingen har gitt.

- Vi vil tilby folk å leie huset så snart det er ryddet opp etter TV-innspillingen, forteller Svein Hoelsæter som er utleieansvarlig for Løntjernbråten.

- Storbonderommet i annen etasje skal få stå akkurat slik det var under TV-innspillingen. Snart blir det mulig å overnatte der storbonden holdt til, sier han.

Rommet er møblert som for ett hundre år siden og domineres av ei gedigen dobbeltseng i messing.

FARMEN-UTSEENDE

Også andre rom i hovedhuset skal få beholde sitt Farmen-utseende.

- Vi vil opprettholde mye av stua slik den var under TV-innspillingen med skapene og bildene på veggene, forteller Hoelsæter.

Også flere av de små bygningen som ble satt opp til Farmen-innspillingen, er planlagt beholdt. Det samme gjelder tilbygget til hovedhuset.

Oppryddingen er for øvrig svært godt i gang, og det meste av det som var midlertidig satt opp, er nå fjernet igjen.

FARMEN-HELG

Allerede nå valfarter folk til Farmen for å oppleve det berømte stedet. Enda flere besøkende vil det bli, for til sommeren lover Lions-klubben å få til et Farmen-arrangement med aktiviteter både for store og små.

- Vi rekker ikke å arrangere noe i høst, men til vinteren skal vi ha skikafé på søndager som vanlig, opplyser Lars Saxhaug.

Den virkelig store farmen-helga planlegges i midten av juni neste år.

- Da skal vi ha et familiearrangement. Det skal skje i samarbeid med venneforeningen Guldværket Cirkumferens og Eidsvoll Amatørteater. Vi planlegger blant annet omvisning, fiskekonkurranse, kanopadling, boder og matservering, forteller Saxhaug.

Kanskje blir det fyrt opp i bakstehuset, også.

EGET GULLVERK-SPEL

I tillegg jobbes det med å få til et eget gullverk-spel under Farmen-helga. Det skal vises i regi av Eidsvoll Amatørteater.

- Vi har hatt flere møter med amatørteateret. Skuespillet er tenkt vist utendørs oppe ved hovedhuset med publikum på nedsiden, forteller Erik Rømmerud i Lions-klubben.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.