Første trinn av utvidelsen av Råholt ungdomsskole nærmer seg fullførelse. Et 1.750 kvadratmeter stort tilbygg skal stå ferdig til skolestart.

FØRST TILBYGG, SÅ OMGJØRING

Tilbygget skal inneholde auditorium, spesialrom og personalrom som også skal kunne brukes utenom skoletida.

I neste trinn skal nåværende personalrom og spesialrom omgjøres til ordinære undervisningsrom og rom for tilrettelagt undervisning.

- Den delen skal stå ferdig sommeren 2016, forteller kommunens prosjektleder, Steinar Reinsberg.

VEL 100 MILLIONER KRONER

- Når hele ombyggingen er ferdig, øker elevkapasiteten fra knapt 600 til 700 elever, opplyser han.

Hele moderniseringen med utearealer vil koste vel 100 millioner kroner. Kommunen får fem millioner kroner i statlig tilskudd til kulturarealene.

Ø.M. Fjeld er entreprenør.

LES OGSÅ: - Om få år er de fleste skolene i Eidsvoll modernisert

AREALEFFEKTIV BYGGING

Reinsberg peker spesielt på arealeffektiv bygging.

- Vi bygger en kompakt, effektiv skole. Det reduserer byggekostnadene, påpeker han.

- Normalt har en skole et areal på 12 kvadratmeter per elev. Her er det bare ti kvadratmeter fordi vi har lagd minst mulig korridorer og «døde» arealer.

KULTURBYGG

Det spesielle ved denne skoleutvidelsen er at tilbygget er utformet slik at det blir et kulturbygg etter skoletid.

Et stort auditorium er utstyrt med skyvetribuner slik at det enkelt kan gjøres om til kultursal med opptil 204 sitteplasser.

- Rommet er bygd som kulturarena med gangbru i høyden og vil etter hvert bli rigget med lyd og lys. Scena blir på golvnivå, forteller Reinsberg.

Tilbygget er oppført i to etasjer med heis. Det har to musikkrom og andre spesialrom.

PERSONALROM

Administrasjonen og lærerne får kontorer og fellesrom i annen etasje i tilbygget.

- Meningen er at de nye lokalene, også lærerværelset, skal kunne leies ut eller brukes av kulturskolen etter ordinær skoletid, forteller Reinsberg.

FLOTT

- Dette blir et flott tilskudd til kulturlivet som mange kommer til å få glede av, sier kultursjef Siv Krogh Österholm.

- Tribuna i det store auditoriet er konstruert slik at antallet sitteplasser kan reguleres ut fra besøket. Det vil aldri føles glissent, det kan være fullt med 50 publikummere like så vel som med 200, og auditoriet er konstruert med akustikk som er spesielt tilrettelagt for lydsvake grupper, Kulturskolen kommer til å benytte de nye lokalene mye, påpeker hun.

LES OGSÅ: Store grunnskoler i Eidsvoll?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.