Tirsdag satte fem ansatte av gårde fra Bønsmoen barnehage. Målet? Å gå til Sundet på stige. Ved å bruke to stiger, og legge den ene foran den andre, skulle de gå hele veien til Sundet uten å gå på bakken.

– Det viste seg å være vanskeligere enn vi trodde, flirer Hovland.

Gir seg ikke

De siste syv årene på rad, har ansatte på Bønsmoen barnehage gått til Sundet på mer eller mindre merkelige måter – som alle begynner på bokstaven «s».

De har gått på ski,, skøyter, stylter og svømmeføtter. De har også løpt med sumobryterdrakter. I år bestemte de seg for å gå på stige.

Men etter halvannen time fant gjengen ut at det ble for vanskelig å kare seg til Sundet på den måten, men de aktet ikke å gi opp stigen av den grunn.

– Vi har et bra støtteapparat rundt oss, så vi fikk skaffet noen hjul som vi teipa fast i stigen, forklarer Hovland.

– Bare på tull

Resten av turen satt Christer Finstad og Ida Bekken Olsen på stigen og staket med hendene, mens Halvor Hovland og Katarina Stump dro stigen.

Mens stigegjengen holdt på, gikk Jørgen Snekkerhagen ved siden av med spaserstokk og solbriller. Det er tross alt bare for moro skyld dette her.

– Vi startet opp dette bare på gøy og tull. Så øver vi litt med ungene noen dager i forkant, og har det moro med dem også, sier Hovland.

Ferden

Gjengen gikk på stige fra Bønsmoen barnehage til Eidsvollsbygningen, så gamleveien over Pirotoppen til slakteriet, ned Brensmorkbakken og gjennom Vestvangfeltet, og ned badebakken.

– Grusbakken der er alltid spennende, og vi vurderte å skaffe en stige med større hjul, men det gikk faktisk greit. Selv om det var litt tungt å holde igjen når vi kom til asfaltdelen. Man har ikke så god kontroll på en stige med hjul, forklarer Hovland.

Etter fire og en halv time, kunne de endelig gå av stigen og plassere føttene trygt på bakken ved tømmerfløteren i Sundet.

– Det var veldig deilig, og vi gikk en seiersrunde rundt tømmerfløteren, og så tok vi lagbilde. Det var veldig, veldig deilig å bli ferdig, ler Hovland.

Stige Ikke vanskeligst

Selv om stigen var utfordrende, er det ikke den vanskeligste måten de har kommet seg til Sundet på.

– Styltene var helt klart vanskeligst. Det var en prøvelse, men vi klarte det òg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.