• Tenkeboksen: My Thi Le og familien bor i Kroken 1A på Råholt. De har fått flere tilbud fra utbyggere om å selge, men har det ikke travelt.

Hun har bodd i Kroken 3 – rett ved det planlagte utbyggingsområdet på Råholt – siden 1973. Nå ser hun ingen grunn til å flytte på seg.

– Jeg har vært på et informasjonsmøte på Søndre Samfund. Der presenterte utbyggeren planene sine. Søsteren min slo til og solgte med en gang. Hun fant en leilighet som passet like i nærheten her, sier Hansen til EUB.

Stortrives i huset

Hansen bor i en enebolig med stor tomt på like under ett mål.

– Huset her ble bygd på i 1982. Da ble det i stor grad universelt utformet. Jeg har to hofteproteser og én kneprotese. Dermed er jeg avhengig av å bo der jeg bor, hvis ikke vil jobben som ble gjort for 35 år siden være bortkastet, sier Hansen.

– Hva tenker du om at det kan komme leilighetsblokker i nabolaget?

– Skal jeg være ærlig så jubler jeg ikke akkurat for det. Jeg håper det ikke kommer en blokk på seks etasjer på nabotomta kloss inntil oss. Samtidig ser jeg at utvikling er en del av framtida. Det er noe vi må regne med, sier Hansen. Hun trekker fram nærheten til sentrum, det velutbygde gang- og sykkelveinettet og nærheten til fantastiske turområder som verdier hun setter pris på i nærmiljøet.

Søsteren Elin Knutstad – som tidligere hadde en enebolig med stor tomt på naboeiendommen Trondheimsvegen 198 – valgte å slå til da utbyggeren spurte om hun var interessert i å selge.

Flyttet 500 meter

– Jeg bodde alene i et gammelt hus som trengte massevis av oppussing. Da tilbudet kom og jeg fikk penger der og da, kunne jeg heller kjøpe meg en leilighet som er lettvin å bo. Den ligger 500 meter unna og her stortrives jeg, sier Knutstad.

– Hva tenker du om at det snart kan komme boligblokker på din gamle eiendom?

– Jeg valgte å selge og har ingen problemer med det. Det er en del av utviklingen. Råholt er et populært boligområde, og bor man i sentrum er dette noe man må regne med at kan komme til å skje. Jeg har fått det veldig fint der jeg bor nå, og er godt fornøyd, sier Elin Knutstad.

– Vi vurderer å selge

My Thi Le og familien har flere ganger hatt besøk av utbyggeren som gjerne vil kjøpe eiendommen deres. Hittil har de valgt å si nei.

Hun bor i Kroken 1A, har en eiendom på over ett mål og har Trondheimsvegen som nærmeste nabo.

– Utbyggeren har vært her flere ganger, men hittil har vi valgt å si nei. Vi har det fint og stortrives. I utgangspunktet har vi derfor ikke lyst til å selge, sier My Thi Le.

Hun sier de regner med verdien på eiendommen deres er cirka 4,5 millioner kroner.

– Det siste tilbudet utbyggeren har gitt oss var mellom 5,7 og 6 millioner kroner. Klart det er noe vi må vurdere, men vi har det ikke travelt. Det viktigste er å ta en riktig avgjørelse som vi kan leve med framover, sier My Thi Le.

Kroken 1A ligger lengst sør i det aktuelle utbyggingsområdet, og det er nok hovedgrunnen til den intense jakten på denne eiendommen. I tillegg vil den frigjøre plass til lage utkjøring til Trondheimsvegen, noe naturligvis Statens vegvesen vil være spesielt opptatt av.

LES OGSÅ: Først følte han jernbanen ødela eiendommen. Nå baner den vei for titalls millioner på konto

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.