På Ipaden er det installert et spesialprogram som gir umiddelbar oversikt over hvor det skal vaskes, hva som er vasket og mye annen detaljinformasjon.

- Det blir en helt ny hverdag, sier Vibeke Semb, avdelingsleder for renhold i Eidsvoll kommune. Hun forklarer at det skal monteres et eget ipad-stativ på hver eneste vasketralle i kommunen.

Programmet viser en tegning over bygningen der renholderen skal vaske, og rommene som skal vaskes vises i blått. I det øyeblikket en renholder markerer et rom som ferdig, blir informasjonen oppdatert i systemet, I tillegg har programmet en egen funksjon for å melde avvik med fotodokumentasjon.

- Det blir enklere å planlegge, og det blir mye enklere å holde oversikten, sier Semb.

INNSPARINGER

Eiendomsavdelingen i Eidsvoll kommune har satt av om lag 200.000 kroner til innkjøp av nettbrett. Eiendomssjef Erik Lunde tror at innsparingene kommer umiddelbart.

- Vi har budsjettert med å spare om lag en million kroner i 2015, og tre millioner kroner i 2016, sier han.

Han forklarer innsparingene med at datastyrt renhold vil gjøre tjenesten vesentlig mer effektiv.

- Det er renhold som er den største enkeltposten på budsjettet til eiendomsavdelingen, sier Lunde.

Renhold koster kommunen om lag 28 millioner kroner i året, Nesten 24 millioner kroner av dette er lønnskostnader. Dermed er det altså lønn kommunen kan spare.

NATURLIG AVGANG

Lunde beroliger imidlertid alle renholdere.

- Det er riktig at vi vil kutte i antall renholdere. Men det skal skje ved naturlig avgang. Stillingene blir fjernet først når noen slutter, sier Lunde.

Innen 2016 vil kommunen ha slettet seks renholdsstillinger.

- Dersom kommunen skal klare å konkurrere mot private som har veldig sterkt fokus på effektivitet og kostnader, må vi gjøre dette, sier Lunde.

ENKLERE Å SNAKKE

I tillegg til å være et planleggingsverktøy, åpner nettbrettet for mer utstrakt kommunikasjon.

Når alle nå får Ipad vil det gjøre kommunikasjonen mye enklere.

- Vi har ringt og sendt SMS. Og til noen har jeg sendt brev. Tiden har kommet for å bli litt mer moderne, sier Semb, som gleder seg til å kunne bruke chat og e-post for å snakke direkte med renholderne sine.

Fram mot jul skal kommunen teste systemet på Vilberg helse­tun, Vilberg bosenter, Bønsmoen skole og Bønsmoen barnehage. Dersom alt går etter planen, vil det bli kjøpt inn nettbrett til resten rett etter jul.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.