Statens vegvesen opplyser at fjellsikringsspesialister på plass ved rasstedet langs fylkesveg 33 ved Byrud. 

– Fjellsikringsspesialister jobbet i skråningen fram til kl. 22.00 i går, og fortsetter sitt arbeid i dag. Strekningen er stengt inntil videre, skriver de på Twitter onsdag formiddag. 

Undersøkelser

Tirsdag informerte seksjonsleder Trond Holtvedt i vegavdeling Akershus i Statens vegvesen at geologene meldte om store mengder med løsmasse.

– Geologene har gjort undersøkelser på stedet og kan melde om større mengder løsmasse. Sikkerhetsnettene er fulle av steiner, og er på noen steder ødelagt.

Disse undersøkelsene ga indikasjon på at oppryddingsarbeidet ville ta tid. 

– Det er vanskelig å si helt sikkert hvor lenge vegen blir holdt stengt. Det kommer også an på hva nye undersøkelser viser og hvor fort vi får ryddet opp. Men jeg kan i alle fall si at vegen minimum blir holdt stengt ut onsdagen, sa seksjonslederen tirsdag. 

– Så fort vi kan

Seksjonslederen har full forståelse for at dette er en ulempe for lokalbefolkningen.

– At påsketrafikken kan gå over andre veger er ikke et stort problem. Verre er det for dem som bor på nordsiden av raset, som plutselig må ta lange omveger for å komme hjem.

– Vi har til hensikt å ta hensyn til disse, og vil selvfølgelig prøve å finne den beste løsningen - så fort vi kan, legger Holtvedt til. 

Alternativ rute er E6 eller riksveg 4, og vegtrafikksentralen ber om at sperringen respekteres.

– Vi ber om at skilting og sperringer i området respekteres. Vegen er stengt og det er ikke mulig å passere, skriver de på Twitter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.