• VINNER: Jorunn Gerhardsen fra Nannestad kan smykke seg med EM-tittel i poker 2018.
    Foto: Cato Pettersen
  • FULL SAL: Rundt 100 deltok i Eidsvoll-mesterskapet i poker sist lørdag. Foto: Cato Pettersen

Det er to tradisjoner når EM i poker går av stabelen – Cato Pettersen er arrangør og stedet er klubbhuset på Bøn stadion.

100 RUNDT BORDENE

Pokerturneringer er en langdryg affære. Sist lørdag benket 100 personer seg rundt tretten bord. Først ved midnatt var det hele over, og Jorunn Gerhardsen fra Nannestad stakk av med potten, som ikke besto av håndfast cash. Heidi Bekker fra Oslo pustet henne i nakken, men hun måtte ta til takke med en andreplass.

Det lokale næringslivet støtter godt opp om arrangementet med flotte premier. Det vanket store pokaler til de tre på toppen.

Arrangementet EM i poker er en familieaffære i Pettersen-slekta. Når et mesterskap går over et halvt døgn, trenger også pokerspillere å fylle opp magen. Bak den store matgryta sto Catos mamma Beathe.

FLERE OG FLERE FALT AV

Etter som timene gikk, falt flere og flere av pokerlasset. Da det var det var ni spillere som enda hang med, var det klart for finalespill.

Hans Tømta fra Hurdal, Heine Ruud, Thomas Hansen, Jan Roger Skogby, Frank Ronny Johannsen, Hans Åge Kravik – alle fra Råholt, kjempet mot Lasse B. Sandvold fra Fenstad, Heidi Bekker fra Oslo og Jorunn Gerhardsen. Det vat altså sistnevnte som ble Eidsvoll-mester i poker 2018. Premien var en billett til norgesmesterskapet i Dublin om 14 dager.

POKER-NM I 50-ÅRSGAVE

Cato Pettersen er en lidenskapelig pokerspiller. 50-årsgaven hans for en tid tilbake var derfor midt i blinken.

– Folk hadde spleiset på min deltakelse i poker-NM i Dublin om fjorten dager. Jeg ble helt satt ut, og nå bare gleder jeg meg. Dette har lenge vært en drøm. Pokermiljøet er stort, og jeg anslår at rundt 2000 nordmenn reiser over til Dublin, sier han.

NM i poker er tatt utenlands fordi det råder andre regler i Irland enn i Norge. Her er det ikke lov til å spille offentlige turneringer. Tidligere var spill om penger forbudt, men fra nyttår 2015 ble det lovlig for private lag med inntil ti spiller og maksimumsinnskudd for hver spiller på 1000 kroner.

– I fjor var førstepremien i Dublin på en og en halv million kroner. Det hadde vært noe å vinne! mener Cato.

På Bøn derimot, spiller man ikke om penger. Der står kampen om gaver fra det lokale næringslivet, deltakelse i NM og heder og ære.

– Så her er det om å gjøre å ha mest mulig flaks?

– Nei – det er kunnskap og ferdigheter først – og så litt flaks på toppen. Jeg har spilt i ti år. Det er spennende og en pokerspiller lærer seg å lese andre folk.

– Et slikt arrangement må da kreve mye tid og arbeid?

– Ja, men nå er jeg jo kjent for å like å arrangere ting, da.

LES OGSÅ: Lotteritilsynet dukket uanmeldt opp

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.