Derfor ble dispensasjonen til å benytte Prestmosvegen som anleggsveg enstemmig.

- Denne saken har vi jobbet svært grundig og mye med, og utvalget står samlet om en utvikling i Nannestad. Vi har som folkevalgte ett felles mål, og det er å videreutvikle bygda. Dette er vi helt enige om, sier Bjørn Ludvigsen (Frp).

Politikerne har blitt kritisert sterkt av beboerne på Prestmosen som ikke ønsker anleggstrafikk på Prestmosvegen.

ENEBOLIGER I SENTRUM

- Bygda etterlyser vekst. Vi hører ofte at det ikke skjer noe i Nannestad. Vi trenger utbyggingsområder, og nå er det et unikt område som er klart til utbygging i sentrum. Det er flott å kunne tilby tomter til større villaer og boliger i sentrum. Det er ikke mange steder det er slike muligheter. For å få til dette er vi avhengige av å benytte eksisterende infrastruktur, sier Kikki Berg (Ap).

Dispensasjonen gjelder for de 150 første boligene. Deretter skal adkomstvegen fra Bjørke kirke bygges.

- Vi kan ikke pålegge utbyggerne den store utgiften det er å bygge denne vegen, som er mye lengre, før utbygginga er i gang, Ludvigsen.

- INNBYGGERNE BLIR IVARETATT

Politikerne synes det er positivt med engasjement fra innbyggerne.

- Det er bra at folk bryr seg. Nå er saken til behandling hos Fylkesmannen. Vi er derfor trygge på at beboerne på Prestmosen blir ivaretatt slik de skal, sier Anette Struve Øistad, som nå sitter som uavhengig representant.

Når vegen fra Bjørke kirke etter hver er ferdig vil dette bli en veg som alle på Prestmosen kan benytte.

- Mange får nytte av dette boligområdet, som vil gjøre Nannestad til et enda mer attraktivt sted å bosette seg, sier Raymond Wold-Schätzer (V).

- MÅ SPILLE PÅ LAG

- Vi er nødt til å spille på lag hvis vi skal lykkes å utvikle bygda. Vi ser blant annet at det er viktig å gi løpende informasjon til de berørte. Det er administrasjonens oppgave å sørge for. Vi forventer at dette følges opp, sier Kirsti Mæland (H).

Karl-Arne Leivestad (Sp) mener det handler om kompromisser.

- Vi er valgt til å gjøre det beste for bygda. Derfor er det nødvendig med kompromisser. Det er av og til helt nødvendig å gi dispensasjoner for å få til ting, sier Leivestad.

Magnar Magerøy (Frp) ser Bjørkåsen-feltet som en gladsak for bygda.

- Dette er noe mange har etterlyst. Nå blir det en realitet, og det blir veldig bra, sier Magerøy.

FAKTA

I 2011 ble reguleringsplanen for Bjørkåsen vedtatt. Der heter det at Prestmosvegen ikke skal benyttes som anleggsveg

I mars i år ga imidlertid plan- og utviklingsutvalget dispensasjon til å bruke vegen til anleggstrafikk for de første 150 boligene.

Beboere på Prestmosen har klaget på vedtaket, og saken er nå til behandling hos Fylkesmannen.

Dispensasjonen gjelder ikke for ny veg inn til feltet, som skal knyttes til Prestmosvegen. Denne vegen blir egen sak.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.