Kjetil Haga tar ikke telefonen. Ikke den første gangen, heller ikke den andre. I stedet for å gjøre det på den nye måten, gjør jeg det på den gamle: Stikker innom. Men Kjetil Haga er opptatt i telefonen, og jeg må vente.

HEKTISKE DAGER

Og det er forståelig nok, for 25 år gamle Villmarksbutikken er mer viril enn noen gang. Kjetil Haga, eier og grunnlegger, har mer enn nok med å planlegge hvordan jubileet skal gjennomføres. Ikke bare er det jubileum, men nøyaktig på dagen 25 år etter åpningen i Fakkelsenteret i 1992, åpner to av Villmarksbutikkens etter hvert største konkurrenter butikker på Jessheim. XXL og G-Max feirer nye lokaler i Jessheim storsenter.

Men på Dampsagtomta ligger Norges største spesialist på jakt, fiske og friluftsliv. Villmarksbutikken lover å by på konkurranse.

LES OGSÅ: Jessheim er mye mer enn kjøpesenter, bystatus og leiligheter tett i tett

FÆRRE SOKKER

Kjetil Haga syns det er spennende.

– En helt nøktern analyse er jo at det ville være en fordel å ligge vegg i vegg med XXL. Men vi hadde ikke lyst til å vente i flere år på at det skulle skje, sier Haga, og forklarer hvorfor Villmarksbutikken ikke ligger i Jessheim storsenter.

– Vi var i senteret fra åpningen i 1992 til 2013. Men da ble lokalene for små og upraktiske for oss. Vi valgte å flytte butikken til utenfor senteret, og på mange måter er det en fordel, sier han.

Jegere som trives best i skog og hei vil gjerne ikke til et storsenter for å få justert rifla.

– Vi selger færre sokkepar, men mer av det vi gjerne vil selge mye av, sier Haga, og sikter til våpenavdelingen og fiskeutstyret.

BLE MED PÅ VEKSTEN

I 1992 startet Kjetil Haga og en kompis Villmarksbutikken i Fakkelsenteret på Jessheim. Tanken var å selge friluftsklær. Siden har forretningen vokst i takt med både Jessheim som handelssentrum og med stadige utvidelser av Jessheim storsenter.

I 2017 vil forretningen trolig omsette for 63 millioner kroner, dersom det ikke skjer uforutsette ting.

BLIR PÅ JESSHEIM

Villmarksbutikken finnes bare på Jessheim. Slik vil det forbli, ifølge Kjetil Haga.

– Vi får stadig spørsmål om vi ikke vil etablere butikker flere steder. Men det skal vi ikke gjøre. Vi har én butikk, og den er på Jessheim, sier han.

Fakta

  • Åpnet i et lite hjørne av Fakkelsenteret i 1992, for nøyaktig 25 år siden. 
  • Planen var å selge friluftsklær, men Kjetil Haga og partneren valgte etter kort tid å utvide med fiskeutstyr. 
  • Fram til 2013 var butikken igjennom stadige utvidelser i Jessheim storsenter. 
  • I 2013 flyttet butikken ut av senteret og over i egne lokaler på Dampsagtomta. 
  • Nå er butikken en av Norges største spesialister på jakt, fiske og friluft og omsetter for 63 millioner kroner i år. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.