Kommunestyret tok ikke Fylkesmannens innsigelse til følge. Flertallet holder på å bygge ny skole på dyrket mark på Tynsåk og vedtok å sende saken til avgjørelse i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Vedtaket ble gjort med 24 mot 10 stemmer.

Det var de tre største partiene, Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet, som avgjorde saken. Alle småpartiene ønsket å ta innsigelsen til følge, hvilket innebærer at kommunen i så fall må finne annen skoletomt.

– TA TIL VETTET!

– Heldigvis går denne saken slik jeg har spådd, uttalte Senterpartiets Anders Klaseie.

– Det blir ikke skole på Tynsåk. Ta til vettet, oppfordret han motparten og fremmet forslaget om å ta Fylkesmannens innsigelse til følge.

LOKALDEMOKRATI

Finn Terje Tønnessen (Frp) så saken som en politisk konflikt mellom lokal- og storsamfunnet.

– Dette er et godt eksempel på lokaldemokrati, sa han.

– Dette er en skole som flertallet i lengre tid har villet bygge på Tynsåk. Men lokaldemokratiet råder ikke foreløpig. Heldigvis slapp vi å få Senterpartiet i regjering, så vi har fortatt en mulighet, med en kommunalminister fra et annet parti, til å få skolen der vi ønsker, sa Tønnessen og fremmet på vegne av Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet forslag om ikke å ta innsigelsen til følge.

I STRID MED EGEN AREALPLAN

– Dette er trist, kommenterte Knut Bakkehaug (V).

Det vi har behov for, er ny skole NÅ. Læringsmiljøet på Vilberg skole er svært utfordrende. Det flertallet gjør, er å utsette saken ytterligere.

– Kommunen vedtok i mars 2015 en arealplan med landbruk på Tynsåk. I april samme år ble det vedtatt å bruke området til skoletomt. Vi er i strid med vår egen arealplan. Flertallet burde backe, sa Bakkehaug.

TROLLDALEN

Torleif Hamre (SV) støttet Venstres synspunkter.

– Dette gjelder jordvern, sentrumspolitikk, men først og fremst skole, sa han.

– Vi vil ikke ha noen utsettelse. Derfor ønsker vi å bygge i Trolldalen (Der kommunen har regulert skoletomt. Reds. anm.). Men det aller viktigste er å få en ny skole, sa han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.