Arrangementet er et samarbeid med Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) Akershus.

- Konkurranseelementet består kun i å være utholdende, da det er laget som klarer å holde stafettpinnen lengst i bevegelse rundt Norbytjernet, som vinner konkurransen. Stafettpinnen under arrangementet vi har kalt Stavgang for livet er en tracker som gjør at publikum kan følge med på hvor deltakerne befinner seg ute i løypa, sier Svein Arne Holst-Larsen, leder for Oslo- og Akershus Parkinsonforening.

MINST FIRE PERSONER PÅ LAGET

Han opplyser at det må være minst fire personer, med nedsatt funksjonsevne, på hvert lag. Alle må ha følge på vandringen, noe hver forening selv må sørge for.

- Det er ingen grense oppad for antall deltakere, og vi holder på til midnatt dersom det er noen som fortsatt holder det gående da, sier Holst-Larsen.

INGEN PAUSER

Han viser til regler som at stafettpinnen må være i bevegelse hele tiden.

- Det er ikke tillatt med pauser. Ved veksling må en ny deltaker stå klar til å overta, ellers er konkurransen over for laget, sier Holst-Larsen.

Deltakerne går så mange runder som de har kapasitet til, men kun én om gangen.

- Det laget som holder stafetten gående rundt vannet lengst uten stopp, vinner også en vandrepremie, sier Holst-Larsen.

SOSIALT

De som venter på tur kan i mellomtiden hygge seg i målområdet med grilling og sosialt samvær, samtidig som de kan følge med laget sitt på storskjermen.

Også politikere og andre myndighetspersoner er invitert til arrangementet.

- Foreningene som melder seg på oppfordres til å ta med seg telt og det de måtte trenge for en lang dag. Vi takker for støtten fra Bergesenstiftelsen, som gjør dette arrangementet mulig, sier Holst-Larsen.

ÅRLIG ARRANGEMENT

Han håper arrangementet kan bli et modellarrangement til etterfølgelse for andre fylker over hele landet.

- Vi satser også på et det skal bli et årlig arrangement ved Nordbytjernet, og håper det blir minst ti lag som stiller til start 5. juni. Dette blir et møtested, med sosialt samvær i tillegg til at man kan oppleve den flotte naturen ved Nordbytjernet. Vi utfordrer nå pasientforeningene til å stille lag. De aller fleste har utbytte av å gå med staver. Det er en forebyggende helseaktivitet, og ekstra fint å møtes ute, sier Holst-Larsen.

KURS I STAVGANG

Som en forberedelse til å delta i konkurransen Stavgang for livet arrangerer Oslo- og Akershus Parkinsonforening kurs i stavgang den 10. mai

Kurset avholdes også ved Nordbytjernet.

- Dette er et gratis kurs, og en fin forberedelse før man eventuelt deltar i konkurransen den 5. juni, sier Svein Arne Holst-Larsen, leder for Oslo- og Akershus Parkinsonforening.

Han opplyser at det på kurset vil delta fysioterapeutstudenter som vil gi veiledning i å gå riktig med staver.

- Det er viktig å lære seg å gå med staver for å få mest mulig utbytte av det. Kurset er en god anledning til å danne et lag som kan delta i Stavgang for livet. Klarer man én runde kan man stille på laget, sier Holst-Larsen.

Han opplyser at opptrening i fysiske ferdigheter viser seg viktigere enn man har trodd før.

- Mestring er nøkkelen til et kvalitativt bedre liv. Trening med staver, som er blitt en helårsaktivitet, kan styrke kroppens muskulatur og kompensere for tapt balanse når denne svikter. Stavgang kan gi tilfredshet når den blir satt i et perspektiv hvor ferdigheten kommer til nytte, sier Holst-Larsen.

LES OGSÅ: Vil gjøre Nordbytjernet til et enda bedre sted

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.