– Stavgang for livet er et stafettarrangement som retter seg mot lag og foreninger som har medlemmer med nedsatt funksjonsevne, sier Svein Arne Holst-Larsen, leder for Parkinsonforeningen Oslo/Akershus.

Han opplyser at formålet med prosjektet er å få bevegelseshemmede og andre grupper ut av ensomhet og isolasjon, og inn i et treningsfellesskap for å skape treningsglede og relasjoner. Løypa, ei sløyfe på to kilometer rundt Norbytjernet, er universelt tilrettelagt.

– Det kan utøverne gå sammen med en følgesvenn forså å veksle med en lagkamerat i målområdet. Foreningen som får flest runder vinner, sier Holst-Larsen.

Han viser til at opptrening og fysiske ferdigheter viser seg viktigere enn noen gang.

– Trening med staver, som er blitt en helårsaktivitet, kan styrke kroppens muskulatur og kompensere for tapt balanse når denne svikter. Å bruke staver gir også den enkelte trygghet videre i livet, sier Holst-Larsen.

LES OGSÅ: Får 250.000 til helsetiltak

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.