Skolen skal ha fokus rettet mot bærekraft, økologi og natur.

Oppstarten er allerede planlagt høsten 2019, da med seks elever i hvert klassetrinn fra 1. til 4. klasse. Ferdig utbygget i 2024 skal den gi plass til 150 elever.

Elevene skal være aktive og bruke mange av de fasilitetene som allerede er på Gjødig gård. De skal ta del i virksomhetene som foregår i og rundt Økolandsbyen, som dyrking av frukt, bær og grønnsaker, husdyrhold, birøkting i tillegg til kulturelle virksomheter som dans, sang, musikk, maling, tegning, møbel- snekring og forming.

I presentasjonen for prosjektet til Hurdals politikere, heter det blant annet at en steinerskole har en naturlig plass i en slikt samfunn.

ÅPEN FOR ALLE BARN I HURDAL

Selv om skolen skal etableres i tett tilknytning til Hurdal økolandsby, skal den være er den åpen for alle barn i skolepliktig alder i Hurdal.

Det er tenkt at det skal bygges en ny skolebygning, og fokus skal være rettet mot bærekraft, økologi og natur. Det er et ønske fra

initiativtakerne i økolandsbyen at disse tre fokuspunktene skal gjennomsyre driften av skolen.

BEHANDLES POLITISK onsdag

Onsdag kveld skal søknaden om oppstart av skolen behandles av formannskapet. Rådmannens innstilling til politikerne er at de sier ja til søknaden før de videresender den til politisk og endelig behandling i kommunestyret 21. mars.

LES OGSÅ: Lyst til å dyrke egne grønnsaker

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.